Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

V Hlohovci sa stala ďalšia bitka medzi tínedžermi: Obeťou bol len 12-ročný chlapec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

HLOHOVEC - Polícia v Hlohovci rieši ďalší prípad incidentu medzi mladými ľuďmi. Tentoraz si tínedžerskí bitkári vybrali za obeť 12-ročného chlapca. Polícia prijala trestné oznámenie, prípad podľa krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Zlatice Antalovej preveruje v súvislosti s trestným činom výtržníctva.

Keďže nejde o prvý takýto skutok v meste, posilnila polícia v uliciach Hlohovca výkon služby a policajti vo zvýšenej miere monitorujú oblasti, kde sa koncentruje miestna mládež. "Pri riešení spolupracujeme aj s úradom práce, sociálnych vecí a rodiny a Mestskou políciou Hlohovec," uviedla Antalová. V súčasnosti policajti vykonávajú prvotné úkony a pracujú na stotožnení všetkých zúčastnených osôb. Zároveň preverujú všetky informácie o prípadnej spojitosti aktérov incidentu aj s predchádzajúcimi bitkami v Hlohovci.

 

POLICAJTI SA BITKAMI INTENZÍVNE ZAOBERAJÚ: OBEŤ MÁ MAŤ LEN 12 ROKOV Polícia intenzívne rieši incident medzi mladými...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Monday, August 21, 2023

"V súvislosti s konaním mladistvých osôb upozorňujeme, že za svoje konanie sú dovŕšením 14. roku života trestnoprávne zodpovední. To znamená, že aj mladistvé osoby je možné za protiprávne konanie odsúdiť a uložiť im primeraný trest. Podľa trestného zákona možno uložiť trest povinnej práce, peňažný trest, trest prepadnutia veci, zákazu činnosti, vyhostenia a tiež trest odňatia slobody," uviedla hovorkyňa. Okrem toho už vinníci nebudú mať čistý register trestov, čo v prípade úmyselných trestných činov násilnej povahy môže mať zásadný vplyv na ich budúci život či pri výbere povolania.

Viac o téme: Polícia Tínedžeri HlohovecBitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu