Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvé problémy v nemocnici Bory: Mamičky netrpezlivo čakali, zostali nemilo prekvapené

(Zdroj: Getty Images, SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Mnohí pacienti netrpezlivo čakali na otvorenie novej a modernej nemocnice v Bratislave. Medzi nimi bolo aj mnoho budúcich mamičiek, ktoré sa tešili na pôrodnicu s moderným vybavením a profesionálnym prístupom lekárov. Nakoniec však viacero z nich zostalo sklamaných.

Archívne VIDEO: Novootvorená nemocnica Bory

Novootvorená nemocnica Bory (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pôrodnica v bratislavských Boroch otvorila svoje brány 1. júna a stala sa tak piatou pôrodnicou v hlavnom meste. Termíny sa začali míňať raketovou rýchlosťou a mnoho rodičiek si už ten svoj neuchamtlo. "Momentálne vzhľadom na veľký záujem musíme registrovať mamičky sem do pôrodnice s tým, že jún a júl sme mali do 200 pôrodov," priblížil Mikuláš Redecha z gynekologicko-pôrodníckej ambulancie. 

Mamičky zostali sklamané

Nemocnica na začiatku augusta sprístupnila aj možnosť objednávania sa na novembrové termíny pôrodov, ktoré sa minuli už v deň spustenia registrácie. "Nábehová fáza trvá a ja dúfam, že od januára by už sme ju mohli prekonať. Dovtedy musíme dávať pozor na kvalitu a bezpečnosť, z tohto dôvodu nevieme zabezpečiť pôrod pre všetky mamičky," vysvetlil Redecha. O prípade informoval portál noviny.sk.

Nemocnica nemôže zabudnúť na urgentné prípady

Bratislava privíta na svet približne 9-tisíc detí ročne. Najväčší podiel z nich, takmer 7-tisíc, začína svoj život v bratislavskej univerzitnej nemocnici, ktorá disponuje tromi pôrodnými oddeleniami. Súkromná nemocnica Bory však chystá posilniť svoje kapacity od januára, so zámerom zvládnuť až 300 pôrodov mesačne. "Plánujeme 3 500 až 4 000 pôrodov. Avšak, záujem budúcich matiek už teraz prekračuje 4 000 pôrodov," podotkol Redecha.

Viac o téme: ProblémRodičkyBratislavaNemocnica Bory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu