Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pozor na vietor v Chorvátsku: Ministertsvo varuje pred nepriaznivým počasím aj pre filipínskym tajfúnom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Počasie v Chorvátsku môže byť v najbližších dňoch premenlivé a veľmi nestabilné, na väčšine územia hrozia prehánky a búrky. Upozorňuje na to štátny hydrometeorologický ústav Chorvátskej republiky. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR o tom informuje na webe.

Archívne video: Požiare v Chorvátsku hasia aj lietadlá

Požiare v Chorvátsku hasia aj lietadlá (Zdroj: Facebook/Vatrogasci - 193)

Nestabilné počasie môže sprevádzať aj silný vietor. "Sledujte predpovede počasia a výstrahy chorvátskeho hydrometeorologického ústavu, aby bolo možné včas prijať potrebné ochranné opatrenia," pripomína rezort.

Ministerstvo zahraničných upozorňuje na tajfún Doksuri blížiaci sa k Taiwanu

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR upozorňuje na tajfún Doksuri, ktorý môže vo štvrtok (27. 7.) zasiahnuť Taiwan. Očakávať možno prívalové dažde i vietor, ktorý môže nárazovo dosiahnuť až 200 kilometrov za hodinu. Rezort o tom informuje na svojom webe.

"Podľa dostupných modelov predpovede počasia sa očakáva, že oko tajfúnu prejde okolo Taiwanu vo štvrtok a zasiahne najmä oblasti v strede, na juhu a na východe krajiny," uviedlo ministerstvo. Najmä južné a východné pobrežie ostrova môžu zasiahnuť prívalové dažde so zrážkami do 250 milimetrov.

Slovenským občanom nachádzajúcim sa na Taiwane, hlavne v okresoch Hualien, Chiayi, Kaohsiung, Penghu, Pingtung, Tainan, Taitung, Yunlin, rezort odporúča riadiť sa pokynmi miestnych úradov a bezpečnostných zložiek. Zároveň radí sledovať situáciu, čo sa týka tajfúnu Doksuri na stránkach meteorologického ústavu Taiwanu, kde možno nájsť aktualizované predpovede a prípadné varovania.

Viac o téme: DovolenkaVietorVýstrahaChorbátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu