Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia vypátrala odsúdeného Riedla: Na úteku bol dlhých päť rokov!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: POLICÍA NACIONAL)

BRATISLAVA - Polícia vypátrala právoplatne odsúdeného Ota Riedla, ktorý bol na úteku päť rokov. Zdržiaval sa v Maďarsku. Riedl bol odsúdený za úverový podvod na 7,5-ročný trest odňatia slobody. Momentálne čaká na vydávací proces do výkonu trestu na Slovensko. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Podľa získaných informácií sa muž na úteku mal zdržiavať v maďarskom meste Tatabánya. Pár dní pred zadržaním (20.7.) na základe intenzívnej spolupráce s maďarskými kolegami bolo miesto jeho pobytu upresnené. Samotný zásah vykonali maďarskí policajti - pátrači a zásahový tím," priblížila polícia.

archívne video Polícia pátra po zlodejovi, ktorý kradol v bratislavskom podniku

Polícia pátra po zlodejovi, ktorý kradol v bratislavskom podniku (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Ako vyzdvihli policajti, v prípade bola kľúčová medzinárodná spolupráca. K jeho úspešnému zavŕšeniu výrazne prispeli policajné útvary Česka, Maďarska aj Slovenska. Na Riedla boli podľa polície okrem príkazu na dodanie do výkonu trestu vydané dva európske zatýkacie rozkazy za rozsiahlu ekonomickú trestnú činnosť, tzv. vratky DPH za fiktívne dodávanie tovaru. Prebieha voči nemu aj trestné stíhanie za ďalšie štyri trestné činy, vrátane založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či daňový podvod, v ktorých platí prezumpcia neviny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu