Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zrážky nás neminú ani dnes! Prvé zrážky už prichádzajú: Večer dorazia aj búrky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Dnes ráno sme sa na väčšine územia zobudili do zamračeného počasia. Na celom území Slovenska sa v priebehu dnešného dňa môžu vyskytnúť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Trvá od 12.00 h do soboty (22. 7.) polnoci. Informuje o tom na svojom webe.

Kým predchádzajúce dni sužoval dážď najmä východ Slovenska, dnes by sa zrážok mal dočkať aj juhozápad. V južných okresoch Slovenska prevláda veľké sucho a dnešné zrážky by mohli byť pre mnohých vykúpením a príjemným osviežením.

Archívne VIDEO: Búrky dorazili už aj na východ Slovenska

Búrky dorazili už aj na východ Slovenska. (Zdroj: Topky)

Búrky môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. "Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uviedli meteorológovia.

Zrážky nás neminú ani
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Vietor môže spôsobiť škody na porastoch a objektoch. Poletujúce trosky a nezabezpečené predmety predstavujú riziko pre ľudské zdravie. Krúpy môžu poškodiť vegetáciu aj prechodne obmedziť cestnú premávku.

Prvé zrážky

Prvé piatkové zrážky zasiahnu Podunajskú nížinu či Gemer. Postupne by sa zrážková činnosť mala presúvať naprieč Slovenskom a zapršať by mohlo aj v oblasti Košíc a Dolného Zemplína. Informuje o tom portál imeteo.sk. 

Viac o téme: PočasieBúrkaVýstrahaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu