Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na tajnej párty v opustenej pôrodnici na Zochovej nafúkalo 12 detí, najmladšie dievča malo len 13 rokov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Mestská polícia Bratislava)

BRATISLAVA - Mestská a štátna polícia zasahovala na tajnej párty v opustenej pôrodnici na Zochovej ulici v Bratislave. Zamerala sa na alkohol u mladistvých a maloletých. Z 18 osôb, ktoré sa tam nachádzali, 12 nafúkalo. Bratislavská mestská polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Najviac, 1,31 promile, nafúkalo iba 15-ročné dievča. Najmladšej, len 13-ročnej osobe, bolo v dychu nameraných 0,23 promile," konštatuje polícia. V prípade mladistvých a maloletých osôb pod vplyvom alkoholu rozhodujú o pokute sociálne oddelenia miestnych úradov, pod ktoré deti spadajú. V prípade maloletých vstupuje do procesu aj sociálna kuratela. Rodičia spravidla strácajú nárok na prídavok na dieťa, a to po dobu troch mesiacov.

Nelegálna párty v bývalej pôrodnici (Zdroj: Mestská polícia Bratislava)

Mestská polícia v tejto súvislosti opätovne odkazuje, že nemieni tolerovať konzumáciu, ani podávanie alkoholu mladistvým a maloletým. Preto pravidelne vykonáva dychové skúšky a kontroluje konzumáciu alkoholu nielen v uliciach mesta či podnikoch. V prípade podozrenia, že neplnoleté osoby popíjajú alkohol alebo im ho podávajú v niektorom z bratislavských podnikov, sa môže verejnosť obrátiť na políciu prostredníctvom linky 159, prípadne osloviť niektorú z policajných hliadok priamo v teréne.

Viac o téme: AlkoholMladistvíBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu