Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pellegriniho koketovanie s Majerským zalarmovalo ďalších: Kde je v KDH zdravý úsudok? Pýta sa šokovaný Matovič

Politici reagujú na Majerského a Pellegriniho. Zobraziť galériu (4)
Politici reagujú na Majerského a Pellegriniho. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ak nebudú na stole kultúrne boje, ktorými sú zanietení konzervatívni známi, tak to môže dopadnúť všelijako - možno aj spoluprácou Hlasu-SD a KDH po voľbách. Aspoň tak to vyzerá po včerajšom večeri na slovenskej politickej scéne. Na zjavné koketovanie šéfa Hlasu s Milanom Majerským o možnej budúcej spolupráci už reaguje aj ostatná politická verejnosť. Medzi prvými boli podpredseda parlamentu Peter Pčolinský (Sme rodina) a expremiér Igor Matovič (OĽaNO a priatelia).

archívne video

Do KDH vstúpila odborníčka na sociálne veci Anna Laurinec Šmehilová (Zdroj: Facebook/KDH)

"Pokiaľ KDH pod vedením pána Majerského neplánuje hneď od začiatku ťahať Slovensko do nejakých veľkých kultúrnych vojen a oživovať témy, ako sú interrupcie, môže byť pre nás relevantným partnerom na debatu," povedal vo štvrtkovej diskusnej televíznej relácii Peter Pellegrini.

Tieto slová okamžite v očiach politológov aj širokej verejnosti vzbudili dojem, že tu môže predsa len dôjsť k spolupráci týchto dvoch strán. Majerský priamo neopätoval tieto slová o možnej spolupráci, no ani sa voči ním nijako zvlášť neohradzoval.

Pčolinský už vyskladal budúcu vládu

Na tieto slová a úvahy už reagoval aj podpredseda Národnej rady SR Peter Pčolinský zo Sme rodina, ktorý si myslí, že Pellegrini nemá až tak ďaleko od "progresivizmu" a rovno pri tejto príležitosti vyskladal aj budúcu údajnú koalíciu. "Hlas + Progresívne Slovensko + Saska + KDH. Áno, takto to môže vyzerať po voľbách. Hlas a PS majú k sebe oveľa bližšie ako sa tvária, najmä keď majú spoločných kamošov a témy, ktoré radšej nevyťahujú pred voľbami," myslí si Pčolinský, ktorý zároveň nepochybuje, že po včerajších úvahách na televíznych obrazovkách bude Slovensku vládnuť "zlepenec". Voľby sú pritom až o štyri mesiace.

Pellegriniho koketovanie s Majerským
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pcolinsky)

Matovič si myslí, že s Pellegrinim koketuje aj KDH

Igor Matovič ako líder OĽaNO a priatelia zase píše, že KDH otvorene koketuje s tým, že hlasy svojich voličov "odovzdá do rúk mafie". "Takéto podceňovanie zdravého úsudku ľudí, ktorí KDH roky s dôverou volia, vyústi len do opätovného prepadnutia hlasov kresťanov a ďalší pobyt KDH mimo parlamentu," predpokladá Matovič, ktorému zatiaľ vždy predpovede o neúčasti KDH v budúcom parlamente pred voľbami vyšli.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Chcem upozorniť vedenie KDH, že podstatná časť stabilných voličov KDH si v žiadnom prípade nepraje, aby ich hlas bol zneužitý na návrat smeráckej mafie k moci … a preto, ak KDH jednoznačne nevylúči povolebné bratríčkovanie s účelovo premalovaným Smerom na Hlas, KDH sa do parlamentu určite nedostane," zopakoval.

Pellegriniho koketovanie s Majerským
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Viac o téme: Igor MatovičPeter PčolinskýSme rodinaOĽaNO a priatelia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu