Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Koľko zarábali Ódor a jeho ministri pred vládnutím? Majetkové priznania odhalili mnohé autá, pozemky aj domy

Prebehli sme si minulé majetkové priznania našich súčasných ministrov a premiéra. Zobraziť galériu (7)
Prebehli sme si minulé majetkové priznania našich súčasných ministrov a premiéra. (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel, Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Ak ste si chceli niekedy posvietiť na predchádzajúci pracovný život súčasných vládnych činiteľov úradníckej vlády, teraz máte možnosť. My sme tak urobili za vás, a pozreli sme sa na majetkové pomery niektorých ministrov a premiéra Ľudovíta Ódora. Nedá sa práve povedať, že by mali toho na rozdávanie, aj keď, viaceré položky tu svietia dlhšie.

archívne video

Podľa Vašákovej slov investícia do súdnych budov prinesie lepšie podmienky pre sudcov (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Ľudovít Ódor

Koľko zarábali Ódor a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Majetkové priznanie nášho nového premiéra pochádza z roku 2021. Ódor bol dovtedy člen Bankovej rady Národnej banky Slovenska. Príjmy za tento rok v rámci vykonávania verejnej funkcie (viceguvernér NBS) dosiahli 72 800 eur.

Čo sa týka vlastníctva nehnuteľností, tak Ódor vlastní byty v Devínskej Novej Vsi a vo Veľkých Kosihách. Priznáva tiež zariadenie bytu a osobný automobil značky BMW z roku 2021. Ódor má na konte aj vklady v bankách a podielové fondy, obidve so 100%-tným podielom. Ódor v tomto roku ešte využíval aj služobné auto Volkswagen z roku 2020. 

Michal Palkovič

Koľko zarábali Ódor a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Najaktuálnejšie majetkové priznanie pochádza práve od ministra a dovtedajšieho štátneho tajomníka ministra zdravotníctva, patológa Michala Palkoviča. Je z roku 2022. Palkovič podával priznanie po nástupe na výkon funkcie štátneho tajomníka.

Z hľadiska nehnuteľností to má Palkovič už obsahovo viac naplnené. Palkovič totiž priznáva štyri orné pôdy a jednu zastavanú plochu v Trnave. Tiež má vo vlastníctve byt v Pezinku.

Palkovič sa však netají viacerými autami, ktoré vlastní. Ide o tri vozidlá značiek Ford (2022), Peugeot (2018) a Dacia (2020). To však nie je všetko, keďže sú tu aj dva prívesy Wiola Agados z roku 2020 a Agados z roku 2004.

Jozef Bíreš

Koľko zarábali Ódor a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Posvietili sme si aj na ministra pôdohospodárstva Jozefa Bíreša. Tento priznáva príjem z verejnej funkcie ako člen Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR. Ide o výšku 47 461 eur. Ďalšie, neklasifikované príjmy dosiahli 9122 eur.

Bíreš vlastní dom, garáž, záhradu a dve zastavané plochy s nádvorím v obci Krásna. Bíreš využíva osobné auto značky Škoda z roku 2021.

Soňa Gaborčáková

Koľko zarábali Ódor a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Soňa Gaborčáková pôsobila na ministerstve práce ako štátna tajomníčka u Milana Krajniaka (Sme rodina). V tom čase priznala v majetkovom priznaní z roku 2021 príjmy vo výške 50 026 eur.

Tá okrem toho pôsobí aj ako komunálna poslankyňa v Starej Ľubovni, kde tiež poberala plat.

V tom istom meste Gaborčáková vlastní byt a rodinný dom so záhradami. Rovnako vlastní víkendový dom v obci Matysová a trávnaté porasty v obci Malý Sulín. Gaborčáková využíva auto Mercedes Benz z roku 2016 s polovičným podielom a je zaťažená hypotekárnym úverom z roku 2017 s tiež polovičným podielom.

Peter Balík

Koľko zarábali Ódor a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Novým ministrom na MIRRI je po Veronike Remišovej Peter Balík, ktorý dovtedy pôsobil ako člen National Development Fund.

Ten priznáva nulový príjem z verejnej funkcie, no v časti "iné" už uvádza príjem 67 725 eur.

Balík vlastní byt s garážou vo výstavbe a osobné auto značky Volkswagen z roku 2016. Okrem iného vlastní úspory, podielové fondy a 51-percentný podiel v súkromnej firme. Rovnako je zaťažený hypotékou z roku 2021. 

Peter Dovhun

Koľko zarábali Ódor a
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Aj na rezorte hospodárstva došlo k zmene. Po tom, ako sa Karel Hirman pobral z ministerstva, zaujal jeho miesto Peter Dovhun. Dovtedy pôsobil aj v spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava a.s.

Z tejto verejnej funkcie priznal príjem 21 418 eur a tiež iné príjmy vo výške až 136 688 eur.

Rodinný dom s pozemkom Dovhun vlastní v Šamoríne, v časti Mliečno, a rovnako tak v obci Vrakúň, v časti Nekyje na Ostrove.

Dovhun priznáva akcie verejne obchodovateľných aj súkromných spoločností. Využíva aj služobné auto značky Škoda z roku 2017.

Viac o téme: PeniazeMajetkové priznaniaVýplatyúradnícka vládaĽudovít Ódor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu