Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Na Devíne bude opäť viať slovenská zástava! Taraba zvoláva národovcov: Nezastaví nás ani 20-kilový Šimečka

Tomáš Taraba kritizuje nezmyselný zákaz na hrade Devín: Na vrchu opäť uvidíte tie najväčšie zástavy Zobraziť galériu (2)
Tomáš Taraba kritizuje nezmyselný zákaz na hrade Devín: Na vrchu opäť uvidíte tie najväčšie zástavy (Zdroj: Topky/ Ján Zemiar, TASR/Martin Baumann, Getty Images)

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Tomáš Taraba organizuje protest národovcov na hrade Devín. Dôvodom má byť údajné pošliapanie slovenskej histórie, ktorého sa malo dopustiť správcovia múzeí mesta Bratislava. Podľa predsedu strany Život-NS je dôvodom dobrý výhľad na hrad pre turistov z Číny.

Tomáš Taraba (SNS) o škandále so slovenskými zástavami na hrade Devín v Bratislave (Zdroj: Facebook/Tomáš Taraba)

„To je škandál ako hrom. 25.4. vystúpili Štúrovci na hrad Devín. Včera si túto akciu, ktorá stála na začiatku identity slovenského národa, neskoršej idey autonómnosti Slovákov v rámci Uhorska, si išla pripomenúť MS s 11 študentami evanjelického gymnázia a s evanjelickým farárom a tam im správca oznámil, že je zakázané používať slovenskú zástavu v areáli hradu Devín,“ popísal údajný škandál poslanec NR SR.

Taraba priblížil, že podľa účastníkov im mal personál oznámiť, že ide o rozhodnutie nadriadených, teda správcov múzeí mesta Bratislava, ktorí spadajú pod primátora mesta Matúša Valla. Dôvodom je to, aby turisti z Číny mali dobrý výhľad na hrad, keď si ho fotia. Títo kultúrni barbari sa rozhodli takýmto spôsobom pošliapavať po identite Slovákov na svojom vlastnom území,“ opísal poslanec.

 

🎞 Prinášame vám avizované video z konfrontácie na hrade Devín, ktorá sa týkala problému matičnej, štátnej a evanjelickej...

Posted by Matica slovenská on Tuesday, April 25, 2023

Podľa Tomáša Tarabu je teraz jedinou odpoveďou organizácia masívneho pochodu na hrade Devín. „Zoberieme si tie najväčšie zástavy a vyzývam pána Valla, nech teda príde so Šimečkom aj so všetkými tými 20-kilovými mužmi sa tam postaviť a vysvetlia nám, prečo na území Slovenskej republiky, na pietnom mieste hradu Devín nemôžeme používať slovenské zástavy, nech si zoberú aj tú progresívnu paničku, kukláčov od Hamrana a nech nám prídu povedať, že Slovensko nie je Slovenskom,“ ostro vyhlásil.

Na Devíne bude opäť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Poslanec plánuje taktiež zvolať kultúrny výbor k tejto téme a chce, aby sa prišli aj predstavitelia Matice slovenskej.

Viac o téme: Hrad DevínTomáš TarabaSlovenská zástava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu