Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muža z okresu Košice-okolie obvinili z drogovej trestnej činnosti

Zobraziť galériu (4)

KOŠICE - Z drogovej trestnej činnosti polícia obvinila 29-ročného muža z okresu Košice-okolie. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Počas pondelkovej (17. 4.) akcie policajti vykonali domovú prehliadku v košickej mestskej časti Staré Mesto a prehliadku iných priestorov, a to osobného motorového vozidla. Zaistili pritom zakázané návykové látky a predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, ako aj finančné prostriedky, u ktorých je podozrenie, že pochádzajú z predaja drog.

Archívne video: Historický prielom v trestoch za drogovú trestnú činnosť

Historický prielom v trestoch za drogovú trestnú činnosť (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)


Zaistený kryštalický materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie. "Predbežné výsledky expertízy, ktoré už máme k dispozícii, potvrdili, že ide o pervitín a zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 165 bežných jednotlivých dávok drogy," uviedla hovorkyňa.

Muža z okresu Košice-okolie
Zobraziť galériu (4)

Pri akcii policajti zadržali tri podozrivé osoby, dve po vykonaní potrebných úkonov zo zadržania prepustili. Omamné látky, najmä pervitín, si podľa polície mal obvinený zadovažovať minimálne od októbra 2022 z doposiaľ nezisteného zdroja a odpredávať ich ďalším osobám v Košiciach. "Obvinený muž, ktorý sa obdobného skutku dopustil aj v minulosti, za ktorý bol právoplatne odsúdený, je stíhaný väzobne. Za tento skutok mu po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," konštatovala Mésarová.

Muža z okresu Košice-okolie
Zobraziť galériu (4)

Muža z okresu Košice-okolie
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: DrogyObvinenie Drogová trestná činnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu