Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Víkendové diskusie opäť rozvírili vášne: Nefunkčné hlasovanie? Ľudia sa sťažovali, že nevedia dať hlas Blanárovi

BRATISLAVA - Víkend už tradične patril politickým diskusiám. Najväčšie vášne však vyvolala diskusia Juraja Blanára a Jaroslava Naďa. Tú v diváckom hlasovaní s prehľadom vyhral práve Naď, no ľudia sa sťažovali, že im vraj nefunguje hlasovanie.

Počas živého vysielania politickej diskusnej relácie Na telo prebieha aj hlasovanie v ankete, ktorú diváci vidia na televíznej obrazovke a na webe tvnoviny.sk. Anketa zbiera dáta od začiatku relácie a ukončuje zber vždy na konci programu. Tentokrát mohli ľudia podporiť buď Juraja Blanára alebo Jaroslava Naďa. Na konci programu výsledky hovorili, že vyhral Naď. 

Niektorí sa však sťažovali, že za Blanára im nešlo hlasovať. "Toto je jedna z množstva správ. Hlasovanie v markizackom Na telo malo opäť “výpadok.” Poslať podporu pre Juraj Blanár nebolo možné. Konečný výsledok potom dopadol tak ako dopadol. Takéto ovplyvňovanie verejnej mienky je neprípustné a počas víkendu ide o druhý hrubý zásah médií voči strane SMER - SD," napísal na sociálnej sieti Richard Takáč zo Smeru. 

 

Toto je jedna z množstva správ. Hlasovanie v markizackom Na telo malo opäť “výpadok.” Poslať podporu pre Juraj Blanár...

Posted by Richard Takáč - poslanec NR SR on Sunday, February 26, 2023

Na hlasovanie sa sťažovala aj samotná strana Smer. "Žiadame televíziu Markíza, aby sa neprizerala a nelegitimizovala hrubú manipuláciu pri hlasovaní v relácii Na Telo a zjednala nápravu. Stovky telefonátov, ako aj tisíce správ, ktoré sme dostali v priebehu televíznej relácie Na telo s J. Blanárom a J. Naďom, potvrdili našu osobnú skúsenosť s hlasovaním, v ktorom nebolo možné vyjadriť svoj názor. Je úplne zrejmé, že niekto manipuloval hlasovanie tak, aby J. Naď vyhral až absurdným rozdielom, čo odporuje zdravému rozumu ako aj dlhodobej nedôvere voči strane OĽaNO na úrovni 90%, ktorú J. Naď zastupuje. Ak televízia Markíza nedokáže zabezpečiť objektívne a férové hlasovanie, tak ako môžeme dôverovať v objektívnosť informácii, ktoré táto televízia vysiela," napísala strrana na sociálnej sieti. 

 

Sťažovala sa aj Remišová

Na "neférové" hlasovanie sa v minulosti sťažovala aj Veronika Remišová. Tá sa vtedy v diskusii stretla s podpredsedom Smeru Ľubošom Blahom. Výslekdy vtedajšieho prieskumu boli priaznivejšie práve pre Remišovej diskusného oponenta. Remišová vtedy napísala list priamo generálnemu riaditeľovi televízie a žiadala ho o preverenie. 

Markíza sa ohradila, že hlasovanie je zabezpečené a majú niekoľko stupňov overenia. "Náš systém hlasovania je plne funkčný, technicky dôsledne zabezpečený proti zneužitiu a výsledky ankety každý týždeň odzrkadľujú dané hlasovanie, aj keď sú pre niekoho možno menej príjemné," reagovala vtedy televízia vo vyjadrení. Ozrejmila, že je možné poslať z jednej IP adresy len jeden hlas, zároveň je hlasovanie technicky ošetrené proti robotom či opakovanému hlasovaniu z rovnakého prehliadača.

Viac o téme: DiskusiaHlasovanieSmerBlanár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu