Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Tragická smrť mladého športovca Mira (†31): Ostala po ňom tehotná manželka a malé dieťa! Dojímavý skutok kolegov

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Smutná správa o nešťastnej smrti mladého bývalého reprezentanta v squashi Miroslava Cellera zasiahla Slovensko v sobotu ráno. Mirko, ako ho volali kolegovia a známi, mal ostať nehybne ležať po páde na schodoch v podniku v centre mesta. Žiaľ, privolaným záchranárom sa ho oživiť nepodarilo. Najsmutnejšie na tom je, že za mladým športovcom smúti jeho tehotná manželka a malé dieťa.

Málokto vedel, že športovec Miroslav Celler pracoval na ministerstve spravodlisvosti, kde pôsobil ako koordinátor na projekte Plánu obnovy a odolnosti. Riadil procesy, ktoré viedli k napĺňaniu cieľov reformy súdnej mapy, konkrétne modernizácie budov súdov. Zdá sa, že kolegovia ho tam mali veľmi radi. Na sociálnej sieti aj webe ministerstva mu nechali srdcervúce odkazy a v útrobach rezortu horí sviečka pri Mirovej fotke. 

"Miroslav Celler bol zodpovedným profesionálom a charakterným človekom so srdcom na správnom mieste, čo je vzácna kombinácia. Chcel by som vyjadriť úprimnú sústrasť rodine, ale aj kolegom, ktorým bude chýbať po profesionálnej i ľudskej stránke,“ napísal minister spravodlivosti Viliam Karas.

Miesto tragédie, kde po páde zo schodov zomrel slovenský reprezentant v ssquashi Miroslav Celler (Zdroj: Topky/Maarty)

Tehotná manželka a dieťa

Za Mirom nežialia len jeho kamaráti, kolegovia a známi. Ostala po ňom mladá manželka Evka so synom Riškom, ktorý má rok a pól. Navyše, na ceste je druhé dieťa. Kolegovia z ministerstva sa preto rozhodli, že jej pomôžu. 

"Mirko mal mladú rodinu, manželku Evku a syna Riška, ktorý má rok a pól. Evka je aktuálne v štvrtom mesiaci a v brušku nosí Mirkovho druhého potomka. V mesiaci december sa presťahovali spoločne do nového bytu, na ktorý je hypotéka. Vieme, že ani rodine, ani nám to Mirka už nevráti, ale môžeme sa spoločne pokúsiť prekonať jeho rodine najťažšie obdobie v ich životoch," zdieľala transparentný účet, kam môžu ľudia posielať peniaze, aj Slovenská squashová asociácia. 

Zdá sa, že Miroslav bol naozaj dobrý a obľúbený medzi rodinou aj kamarátmi. Za dva dni sa vyzbieralo vyše 21-tisíc eur. Nemalou sumou prispela aj poslankyňa Vladimíra Marcinková.

Profesijná cesta Miroslava Cellera 

Miroslav Celler je rodený Bratislavčan a mladosť prežil v Petržalke. Študoval na Gymnáziu na Haanovej ulici. Po jeho úspešnom skončení sa rozhodol pre štúdium na Slovenskej technickej univerzite na Stavebnej fakulte. Bakalárske štúdium absolvoval v odbore stavby na tvorbu a ochranu prostredia. Titul inžinier sa rozhodol absolvovať v odbore krajinkárstvo a krajinné plánovanie. 

Tragická smrť mladého športovca
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: MS SR)

Stavebníctvo ho sprevádzalo počas celého života. Po ukončení vysokoškolského štúdia nastúpil ako špecialista UAV a technickej postprodukcie v spoločnosti Tender Media Group, s.r.o.. Po tejto skúsenosti nastúpil na pozíciu stavbyvedúceho do spoločnosti VCES, a.s., kde bol zodpovedný za výstavbu detského kardiologického centra a diagnostického centra. Neskôr si založil vlastnú spoločnosť IMMOCELL, s.r.o., kde poskytoval sprostredkovateľskú činnosť v oblasti obchodu a realít, a tiež realizoval rôzne stavebné činnosti. Svoju kariéru ukončil na Ministerstve spravodlivosti SR, kde pôsobil ako koordinátor na projekte Plánu obnovy a odolnosti. Riadil procesy, ktoré viedli k napĺňaniu cieľov reformy súdnej mapy, konkrétne modernizácie budov súdov.

Viac o téme: SmrťZbierkaúmrtieMiroslav Celler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu