Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SNS stiahne návrh na zrušenie ÚPN

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - SNS v stredu stiahne z parlamentu návrh na zrušenie ústavu pamäti národa. (ÚPN). Ako dnes informoval novinárov predseda SNS Ján Slota, ďalším osudom ÚPN sa bude v piatok zaoberať Koaličná rada.

"Nemá zmysel niečo dávať do parlamentu, ak vieme, že to neprejde," povedal Slota v súvislosti s tým, že so zrušením ústavu nesúhlasí Smer-SD. Zároveň však dodal, že predseda strany Robert Fico mal podľa neho na zrušenie iný názor ako ďalší predstavitelia Smeru-SD.

Slotu irituje hlavne to, že sa stále naháňajú malé ryby a tí, ktorí to všetko pred rokom 1989 riadili sú hore. Zarábajú veľké peniaze a možno podľa neho koordinujú novinárov v činnosti. "Aj medzi niektorými majiteľmi periodík sú spolupracovníci. O mne sa už povedalo aj to, čo tam nebolo napísané. Ja sa ničoho nebojím, pretože to sú všetko tliapanice a nezmysly. Tento národ nech sa zaoberá tým, kto teraz rozkráda stámilióny a miliardy," vyhlásil predseda SNS.

Podľa neho ide len o politiku, keď sa vyberajú len zrniečka chudákov, ktorí boli prinútení byť prisluhovačmi, alebo to urobili dobrovoľne, aby niekomu z rodiny pomohli. "Ale tí, ktorí to skutočne riadili, posielali do väzenia a na smrť, tých nikto nespomenie. O tých generáloch, podplukovníkoch a majoroch nevie nikto ani mäkké f. Rozpráva sa o chudákoch, ktorí možno udávali, ale boli úplne nepodstatní. Hlavní grázli z ÚV KSČ a ďalšie nomenklatúrne kádre na úrovni SR, ČR, krajov a okresov si žijú, bašujú, podnikajú a sú v pohode. Ale tí dávali hlavné pokyny," vyhlásil Slota. Podľa neho je celý postup pomýlený. "My chytáme myši a slony nám dupú po hlavách," dodal.

Návrh na zrušenie ÚPN národniari podľa Slotu nepredložili z pomsty za medializáciu informácií o ňom. Zdôraznil, že o zrušení alebo rekonštrukcii ústavu sa diskutovalo na Koaličnej rade. "Je nemysliteľné, aby sme rozprávali len o päťdesiatych rokoch, ako o celej histórii slovenského národa. Sú tu aj iné roky, keď náš národ trpel viac ako v päťdesiatych rokoch," vyhlásil Slota.

Podľa neho napríklad dnes robia médiá zákernejšiu politiku ako eštebáci, ktorí boli grázli. Zároveň zdôraznil, že dnes sú ľudia likvidovaní duchovne, čoho dôkazom je aj jeho otec. "Ide o veľký hyenizmus zo strany médií, že nejakým spôsobom dopracovali, že otec odišiel a zomrel na silný infarkt. Nech si vstúpia do svedomia tí ľudia, ktorí to zinscenovali, tú maškarádu, tento cirkus. Určite sa im to vráti. Božie mlyny melú pomaly, ale isto," uviedol. ŠtB tu podľa Slotu bola, aby kriminalizovala.

"Nikoho som nezastrelil pri úteku, prešiel som mínovým poľom, dvoma ostnatými drôtmi nabitými vysokým napätím. Bol som celkom dobrý disident," uviedol Slota. Zároveň sa vyjadril aj k informáciám, že počas socializmu mal údajne vykradnúť obchod. "Myslíte si, že niekto v socializme vykradne obchod a nie je ani vyšetrovaný, ani súdený, ani obvinený," opýtal sa. Podľa medializovaných informácií mal Slota vykradnúť obchod s textilom v obci Koš. Podľa jeho zistení tam však žiadny taký obchod nikdy neexistoval.

"Tieto nezmysly došli až tak ďaleko, že nepriamo donútili človeka k smrti. To je beštiálnosť väčšia ako robili grázli z ŠtB."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu