Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovnaft bude môcť na výnimku ropné produkty exportovať aj po 5. februári 2023

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman spresnil, že vďaka uvedenej výnimke bude môcť Slovnaft exportovať prakticky všetky ropné výrobky nielen do ČR, ale aj na Ukrajinu.

"Táto veľmi podstatná vec sa udiala koncom minulého týždňa. V úzkej súčinnosti ministerstva hospodárstva, mňa osobne, spolu so stálym zastúpením SR v Bruseli, ako aj s vedením spoločností Slovnaft a MOL sa podarilo vyrokovať pre Slovnaft, a teda pre SR výnimku zo sankčného režimu, ktorý bude platiť po 5. februári," oznámil minister.

Karel Hirman: Slovnaft bude môcť ropné produkty exportovať aj po 5. februári 2023

Karel Hirman: Slovnaft bude môcť ropné produkty exportovať aj po 5. februári 2023 (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

"Tie rokovania neboli jednoduché. To, že sa to podarilo, k tomu nemalou mierou prispela aj naša návšteva spolu s kolegami ministrami nedávno v Kyjeve, kde som bezprostredne rokoval o týchto veciach s ukrajinskými partnermi," poznamenal.

"Podarilo sa dosiahnuť výnimku, ktorá bola pôvodne obmedzená len na diesel, ale našim zásahom, našou iniciatívou sa nakoniec týka všetkých ropných produktov. To výrazne pomôže stabilizovať chod a prevádzkové výsledky našej rafinérie Slovnaft v budúcom roku," dodal Hirman.

Viac o téme: HospodárstvoSlovnaftKarel Hirman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu