Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Zvrat v prípade obvinených vyšetrovateľov: Vymýšľali si čurillovci obvinenia? Zásadná výpoveď svedkov!

Peter Scholtz, inšpekcia
Peter Scholtz, inšpekcia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - V prípade vyšetrovateľov z tímu Očistec nastal zvrat. Píše o tom advokát Peter Kubina na sociálnej sieti. V prípade podľa neho vypovedali dôležití svedkovia.

Podľa advokáta Petra Kubinu nastal  v dôkaznej situácii v kauze vyšetrovateľov a operatívcov NAKA zásadný posun. Minulý týždeň vypovedali dvaja svedkovia, ktorí podľa Kubinu úplne vyvracajú obvinenie príslušníkov NAKA. Tých vinia z toho, že si mali vymyslieť falošné podozrenia z trestnej činnosti ľudí z Úradu inšpekčnej služby, aby ich mohli účelovo stíhať. 

"Títo svedkovia zhodne vypovedali, že predmetné podozrenia oni sami zistili a príslušníkom NAKA z tímu Očistec ich priniesli. To však vylučuje, že si ich na NAKA vymysleli. Či tieto podozrenia boli alebo neboli pravdivé je teraz nedôležité - ich potvrdenie alebo vyvrátenie napokon malo byť predmetom vyšetrovania, ktoré obvinení začali, a ktoré stopol GP na základe paragrafu 363 Trestného poriadku. Dôležité je, že neboli vymyslené (vyfabrikované) obvinenými, ale boli ziskané štandardnou operatívno-pátracou činnosťou," napísal Kubina. 

archívne video

Advokát Peter Kubina o odškodnom, ktoré dostanú Čurilla a ďalší vyšetrovatelia za väzbu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Kubina ďalej uviedol, že títo svedkovia nie sú nijako spriaznené s vyšetrovateľmi, práve naopak - sú to príslušníci Úradu inšpekčnej služby. "Ide navyše o samotných pôvodcov informácií o podozreniach, ktoré iná časť ÚIS spolu s KP a GP dosiaľ považovali za vyfabrikované vyšetrovateľmi a operatívcami NAKA. Ich výpovede sú o to vierohodnejšie, že sú podporené aj inými doteraz zadováženými dôkazmi. Zároveň potvrdzujú doterajšie výpovede obvinených. Ukazuje sa, že lož mala v tomto prípade veľmi krátke nohy," dodal advokát.

 

SKUTOK SA ZJAVNE NESTAL V uplynulom týždni nastal v dôkaznej situácii v kauze vyšetrovateľov a operatívcov NAKA zásadný...

Posted by Peter Kubina on Monday, December 12, 2022

 

Viac o téme: VyšetrovateliaPeter KubinaČurillovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu