Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prodekana falkulty Slovenskej technickej univerzity zadržala NAKA! Obvinili ho z korupcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúr nasadila agenta a obvinila prodekana Fakulty elektroniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Petra Teleka z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie prijímu z trestnej činnosti.

Prodekan Fakulty elektroniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Peter Telek si mal vypýtať úplatok pre dosiaľ nestotožnené osoby na ministerstve hospodárstva, aby kladne vybavili žiadosť o poskytnutie nenávratných finančných príspevkov. Informuje o tom portál Startitup s tým, že prodekana mali zadržať ešte minulý týždeň. 

Podľa uznesenia o vznesení obvinenia sa prípad datuje od roku 2013. Telek si mal vypýtať peniaze od podnikateľa zo Senca. Podozrenie z korupcie sa týka realizácie troch projektov. Suma, ktorú mal Telek žiadať predstavovala 270-tisíc eur. Malo to byť 13% z nenávratného finančného prostriedku.

archívne video

NAKA sa zúčastnila medzinárodnej operácie: Jedna z najnebezpečnejších zločineckých skupín bola rozložená (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky )

 

Viac o téme: KorupciaNAKASlovenská technická univerzitaProdekan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu