Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Štefan Ágh je opäť pred súdom: Kauza zmenky pokračuje! Vypovedať prišiel aj Peter Tóth

Štefan Ágh Zobraziť galériu (2)
Štefan Ágh (Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie so Štefanom Ághom obžalovaným v kauze dvoch televíznych zmeniek TV Markíza. Dopoludnia na súde vypovedala jedna svedkyňa a znalkyňa z Kriminalistického a expertízneho ústavu (KEÚ) Policajného zboru z odboru písmoznalectva. Potvrdil to právny zástupca TV Markíza Tomáš Kamenec.

archívne video

Očakáva sa rozsudok v kauze zmenky

Popoludní na 13. hodinu je predvolaný ako svedok bývalý riaditeľ kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth. Pôvodne Tóth nemal v utorok vypovedať. Verdikt sa v utorok neočakáva, pojednávanie by mal predseda senátu ŠTS odročiť.

Kauza zmenky sa stále neskončila: Proces so Štefanom Ághom pokračuje vo štvrtok

V prípade v júni vypovedali bývalí riaditelia TV Markíza, podnikateľ Jozef Dufčák a iní svedkovia. Pojednávanie so Štefanom Ághom sa začalo minulý rok v závere novembra. Obžalovaný vinu popiera a vyhlasuje, že žiadne zmenky nesfalšoval a ním podpísané zmenky sú pravé. Obžalobu podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta v júni minulého roka. Zmenky boli v sume 34,5 milióna eur.

Pavol Rusko a Marian Kočner sú už odsúdení
Zobraziť galériu (2)
Pavol Rusko a Marian Kočner sú už odsúdení  (Zdroj: Topky/Peter Korček)

Štefan Ágh v minulosti figuroval ako obvinený v kauze, v ktorej 12. januára tohto roku Najvyšší súd SR právoplatne odsúdil bývalého riaditeľa TV Markíza Pavla Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera na 19-ročné tresty odňatia slobody. Štefana Ágha, označovaného v kauze Gamatex za pravú ruku Kočnera, vylúčili na samostatné konanie. Počas procesu s odsúdenou dvojicou vypovedal ako svedok v júli 2019.

Viac o téme: ZmenkyProcesSúd MarkízaPezinokŠtefan Ágh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu