Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO otrasného nálezu na žilinskej vyclievacej pošte: V zásielke mal byť koberec, hrozné, čo tam bolo naozaj

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA – Otrasný nález na žilinskej vyclievacej pošte! V balíku z Ruska bola koža medveďa hnedého, ktorú možno doviezť na Slovensko len na základe špeciálneho povolenia. 

O poštovej zásielke, v ktorej mal byť podľa dokladov koberec, informovala Finančná správa (FS) SR. Balík prišiel na žilinskú vyclievaciu poštu z Ruska.   

MEGAúlovok na Slovensku: VIDEO Colníci prepisujú históriu, drogy z Mexika za dve miliardy eur!

Keď príslušníci finančnej správy zásielku otvorili, naskytol sa im pohľad na kožu z medveďa hnedého. Tento druh zaradený do Červeného zoznamu ohrozených druhov Svetovej únie ochrany prírody a obchod s ním je podriadený prísnym opatreniam. 

Na vyclievacej pošte v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS SR)

„Pracovníci vyclievacej pošty požadovali od príjemcu tovaru, aby predložil potrebné povolenie na dovoz,“ uviedla finančná správa na svojom webe s tým, že príjemca tovaru tak v stanovenej lehote neurobil. Zásielku mu preto nemohli odovzdať.

Na vyclievacej pošte v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS SR)
 

V minulosti už kontrolujúcich podobný obsah balíka prekvapil, dokonca dvakrát. Raz v ňom bola vypracovaná koža a lebka so spodnou čeľusťou medveďa baribala určené pre lovca, ktorý ich získal ako poľovnícku trofej v Kanade. Druhýkrát to bola zásielka s kožou a štyrmi zubami tiež z medveďa baribala. Ani v týchto prípadoch nemali adresáti doklady potrebné na dovoz a tovar bol zaistený.    

Príslušníci finančnej správy opätovne upozorňujú ľudí, aby si ešte pred dovozom takého tovaru ako sú živočíchy, rastliny alebo výrobky z nich, zistili, čo potrebujú k bezproblémovému priebehu pri preclievaní.

Viac o téme: ColníciŽilinaMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu