Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na nebezpečnú kozmetiku: FOTO Rýchlo s ňou preč!

ÚVZ SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky Zobraziť galériu (3)
ÚVZ SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky (Zdroj: TASR/ÚVZ SR)

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii. Do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (Rapex) ich nahlásili kontrolné orgány v Nemecku, Bulharsku a Českej republike. Informoval o tom Marek Eliáš z komunikačného referátu ÚVZ SR.

Potenciálne nebezpečnými pre zdravie sú detské vlhčené obrúsky s názvom Baby wet wipes značky Melani pochádzajúce z Bulharska. Nachádza sa v nich zmes látok, ktorú je povolené používať len do zmývateľných výrobkov. Môžu vyvolať alergickú reakciu. Hygienici upozorňujú aj na výrobok na bielenie pokožky s názvom Caro bright+ Lemon značky BSQ pochádzajúci z Holandska. Vo výrobku sa nachádza vysoký obsah látky kojic acid.

ÚVZ SR upozorňuje na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/ÚVZ SR)

Mlieko na opaľovanie značky Nubian 15 neposkytuje podľa hygienikov deklarovanú ochranu. Výrobok je slovenským produktom. "Výrobca informoval, že výrobok bol vyradený z predaja pre rok 2020," uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Hygienici tiež upozornili na parfum s názvom Keen Zonet - Perfume - Parfum značky Beautiful Parfum a parfum s názvom Choco Mademoiselle Perfume - Parfum. Oba pochádzajú z Číny. Zistili v nich viaceré látky, ktoré neboli uvedené v zozname zložiek. "Je možné, že uvedené výrobky sa nachádzajú aj v Slovenskej republike," upozornil Mikas.

ÚVZ SR upozorňuje na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/ÚVZ SR)

Viac o téme: KozmetikaUpozornenieNebezpečné výrobkyBratislavaSlovenskoÚrad verejného zdravotníctva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu