Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Spišská katolícka charita prepustí 364 opatrovateliek!

Prepustenie hrozí aj sestre Anne Kovaľovej (55). Zobraziť galériu (2)
Prepustenie hrozí aj sestre Anne Kovaľovej (55). (Zdroj: Nový Čas)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Spišská katolícka charita sídliaca v metropole Spiša ku koncu roka zo svojich radov prepustí 364 opatrovateliek. Magistrát mesta, ktorý pre charitu v rozpočte nenašiel dostatok financií, totiž rozhodol, že po novom sa o starých a chorých ľudí v núdzi bude starať domov dôchodcov.

„Podľa zástupcu primátora mesta Miroslava Semeša však charita požadovala priveľa prostriedkov. „Museli sme pristúpiť k radikálnemu riešeniu a nájsť iného poskytovateľa, ktorý to vie riadiť za menej peňazí,“ uviedol Semeš. Kompetencie starostlivosti o ľudí v núdzi tak preberie dom dôchodcov, ktorý patrí mestu. „Klienti to nepocítia, postarané o nich bude rovnako dobre,“ dodal.

Rehoľná sestra Anna Kovaľová si o tom myslí svoje: „Viem, že v mestskom domove sa o ľudí postarajú len na čas, ktorý im zaplatia. Naše sestry to robia s láskou bez ohľadu na stratu času za minimum mzdy už dlhé roky,“ povedala.

Charita vznikla na Spiši v roku 1991 po tom, čo sa zorganizovali prvé zbierky šiat pre ľudí v núdzi. „Na začiatku som bol sám. Do roku 2005 som získal 690 dobrovoľníkov a ľudí, čo pracovali za minimálnu mzdu,“ povedal riaditeľ Spišskej katolíckej charity Peter Maľučký.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu