Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Jana Tutková zo združenia Právo na život zrušila online!

Kontroverzná billboardová kampaň s fotografiami plodu zabitého pri umelom potrate
Kontroverzná billboardová kampaň s fotografiami plodu zabitého pri umelom potrate

Jana Tutková (29) je členkou združenia Právo na život, ktoré zaplavilo Slovensko drastickými bilbordmi a plagátmi s fotografiou mŕtveho zakrvaveného telíčka nenarodeného dieťaťa. Stojí v prvej línii boja za zakázanie interrupcie.

Narodila sa 16. mája 1978 v Sobranciach. Po maturite na Gymnáziu Pavla Horova v Michalovciach vyštudovala hospodársku diplomaciu na Ekonomickej univerzite v Bratislave. V rokoch 2001/2002 sa venovala štúdiu európskej politiky na Sussexskej univerzite vo Veľkej Británii a počas štúdia i po ňom pôsobila v Európskom parlamente a v Európskej aliancii mládeže v Bruseli. Na jeseň 2002 sa vrátila na Slovensko, istý čas pracovala pre viedenskú rozvojovú organizáciu ICEP a vo februári 2003 stála pri založení inštitútu Sila rozvoja. Momentálne sa realizuje v združení Právo na život, kde sa snaží bojovať za zákaz interrupcií. Ovláda anglický a nemecký jazyk, pasívne ruštinu, španielčinu a francúzštinu.

Rozruch vzbudila najmä kontroverzná billboardová kampaň iniciovaná združením Právo na život s fotografiami plodu zabitého pri umelom potrate, ktorá skončila 30. septembra. Kampaň, ktorá rozdelila Slovensko na dva tábory, ostro odmietla Spoločnosť pre plánované rodičovstvo a Rada pre reklamu ju vyhlásila za neetickú. Objavili sa aj názory, že plod zobrazený na billboardoch je starší ako dvanásť týždňov a že videozáznam s uskutočnením interrupcie nezodpovedá reálnym podmienkam pri takomto zákroku.

Ospravedlňujeme sa všetkým užívateľom Bleskoviek, ktorí očakávali Janu Tutkovú na online rozhovore od 10.00 hod., pani Tutková nám zavolala, že dnešný online rozhovor ruší.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu