Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Za oslavné správy Jureňu v agentúrach mal zaplatiť rezort

Miroslav Jureňa Zobraziť galériu (2)
Miroslav Jureňa (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ovčiari, mäsiari či potravinári. Tí všetci verejne podporili odchádzajúceho ministra pôdohospodárstva. Stalo sa tak prostredníctvom platených správ v tlačových agentúrach. Nový Čas však získal dôkaz, ktorý nasvedčuje tomu, že o podporu ich možno požiadal sám Miroslav Jureňa. Náklady mal zaplatiť jeho rezort.

Poradca ministra Branislav Král adresoval vo štvrtok zástupcom Výskumného ústavu potravinárskeho e-mail, v ktorom ich žiada o uverejnenie podporného stanoviska v tlačových agentúrach. Náklady s tým spojené mal uhradiť rezort pôdohospodárstva. „Ministrovi chceli vysloviť podporu. Len nevedeli, ako to majú spraviť,“ reagovala hovorkyňa rezortu Magdaléna Fajtová. E-mail hovorí aj o zaplatení trojtisícového poplatku za zverejnenie správy. „V konečnom dôsledku si to uhrádzali sami,“ trvá na svojom Fajtová. Jej manžel Branislav Král tvrdí, že ide o diskreditáciu. Niekto sa vraj dostal k jeho e-mailovej pošte. „Prajem mu, aby sa rovnako odbavil aj na mojich súkromných mailoch, kde som neraz písal, ako veľmi ľúbim svoju manželku,“ reagoval.

Potravinári tvrdia, že podpora Jureňu bola ich slobodným rozhodnutím. Správu v agentúrach vraj zaplatil sám šéf ústavu. „Sú to moje vlastné prostriedky,“ povedal riaditeľ Marian Honza. Minister bol podľa neho odborníkom, ktorý „nastúpil cestu rozvoja poľnohospodárstva a potravinárstva“.

Dôkaz - e-mail od ministrovho poradcu.

Za oslavné správy Jureňu
Zobraziť galériu (2)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu