Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Májová mizéria v plnom prúde: Nepríjemná PREDPOVEĎ počasia, chladno, vietor a otravný dážď

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images,)

BRATISLAVA - Dážď, vietor a znovu dážď. Tak vyzerá predpoveď počasia Slovenského hydrometeorologického ústavu na budúci týždeň. Pre tých, ktorí čakajú, že konečne využijú opaľovacie krémy a môžu sa oddávať slnečným lúčom, to nie je vôbec dobrá správa. Gumáky, dáždniky a pršiplášte budú stále žiadanými spoločníkmi.

V pondelok má byť oblačno až zamračené, miestami najmä na západe a severe, sa vyskytnú prehánky alebo dážď. Búrky len výnimočne. Najvyššia denná teplota vystúpi na 7 až 14, na východe Podunajskej nížiny, v južnej polovici stredného a väčšinou aj na východnom Slovensku na 15 až 22 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h, na západe a východe miestami 25 až 55 km/h, a v nárazoch aj okolo 70 km/h.

SHMÚ vydal na pondelok výstrahu 1. stupňa pred vetrom.
Zobraziť galériu (4)
SHMÚ vydal na pondelok výstrahu 1. stupňa pred vetrom.  (Zdroj: SHMÚ)

V utorok má byť oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Lokálne aj výdatné zrážky. Vo vysokých, v noci na severe a západe miestami aj v stredných polohách, môže snežiť. Naďalej bude veterno a na západe a severe veľmi chladno. Najnižšia nočná teplota spadne na 8 až 3, na krajnom juhovýchode do 10 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 7 až 13, na juhu stredného Slovenska, v Above a na Zemplíne väčšinou na 13 až 18 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 20 až 50 km/h, v nárazoch na západe a východe 55 až 70 km/h. Popoludní začne vietor čiastočne slabnúť.

Májová mizéria v plnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Aj v stredu nás čaká oblačné až zamračené počasie a na mnohých miestach dážď, prehánky, miestami búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 10 až 5 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 13 až 18, na juhu stredného Slovenska a na východe miestami okolo 20 stupňov.

Ani vo štvrtok sa toho veľa nezmení. Má byť prevažne veľká oblačnosť a na mnohých miestach dážď, prehánky, miestami búrky. Teplomer v noci ukáže najmenej 11 až 5 stupňov. Cez deň najviac 15 až 21 stupňov.

Počasie.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Dáždniky treba mať pripravené aj v piatok, kedy bude prevažne veľká oblačnosť a na viacerých miestach dážď, prehánky, miestami búrky. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 11 až 5 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 16 až 22 stupňov.

V sobotu bude opäť prevažne oblačno a miestami dážď, prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota 11 až 6 stupňov. Najvyššia denná teplota 17 až 23 stupňov.

Viac o téme: PočasieVietorDážďPredpoveďShmú
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu