Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

MIMORIADNA TRAGÉDIA na Orave: Dievčatko zomrelo v rozhorúčenom aute

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

TRSTENÁ - Neopísateľná tragédia v Trstenej. V rozhorúčenom aute pred nemocnicou zomrelo 2,5-ročné dieťatko. Polícia začala v prípade konať.

Podľa prvotných policajných informácií nechala pred nemocnicou na parkovisku v aute 30-ročná matka zavreté svoje 2,5-ročné dieťatko, zatiaľ čo išla do nemocnice na vyšetrenie. Ako sme zistili, žena si v nemocnici uvedomila, že urobila chybu, preto sa urýchlene k autu vrátila. Po návrate na parkovisko ju čakal neopísateľný šok. 

Miesto tragédie. Žena zaparkovala na zakázanom mieste a na oknách mala tmavé fólie. Dieťa tak nemohol nikto vidieť.
Zobraziť galériu (2)
Miesto tragédie. Žena zaparkovala na zakázanom mieste a na oknách mala tmavé fólie. Dieťa tak nemohol nikto vidieť.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR)


Nikdy nenechávajte dieťa osamote v aute! Viac rád od odborníkov sa dočitate v tomto článku. 


Dievčatko nejavilo známky života, mama ho zobrala ihneď na pohotovosť. Tam, žiaľ, už len nešťastnej žene oznámili najhoršiu správu. "Dieťa už bez známok života priniesli na stanicu Záchrannej zdravotnej služby v Trstenej, ktorá sa nachádza v budove nemocnice. Záchranári v tom čase neboli na výjazde, ale prítomní na stanici a dieťa začali okamžite oživovať. Žiaľ, napriek ich maximálnemu úsiliu sa ho nepodarilo zachrániť," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Polícia začala trestné stíhanie

Polícia celú nešťastnú udalosť vyšetruje. "Telesná teplota dieťatka bola na hranici 40,6 stupňov. Dieťa, bohužiaľ, neprežilo," uviedla na sociálnej sieti. Žena zaparkovala auto v zadnej časti parkoviska. Úsekom prechádza málo ľudí. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia maloletého dieťaťa. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová. "Okolnosti tejto tragédie sú nateraz predmetom vyšetrovania. Polícia vyzýva a upozorňuje vodičov, aby nepodceňovali horúce letné dni a nezanechávali ani krátkodobo vo vozidlách deti a zvieratá," doplnila Balogová.

Podľa Krčovej sa detský organizmus prehrieva až päťkrát rýchlejšie ako u dospelého človeka. "Pri horúčavách môže teplota v aute dosiahnuť aj 70 stupňov Celzia, pripomína doslova skleník a k zlyhaniu organizmu tak môže u dieťaťa dôjsť už po niekoľkých minútach. Dieťa by nemalo byť samotné v aute ani na chvíľu," zdôraznila hovorkyňa Operačného strediska záchranárov. 

Podobné nešťastia

Pondelkový prípad nie je prvým na Slovensku, pri ktorom dieťa odložené v rozhorúčenom aute zomrelo. V júli 2015 zabudol otec v aute v Nitre svoju dvojročnú dcéru Kristínku. Tá po krátkom čase zomrela na prehriatie organizmu a zlyhanie centrálneho nervového systému mozgu.

Policajti a hasiči zasahovali pri deťoch odložených v autách viackrát už aj v tomto roku. Napríklad vo februári nechal otec trojročné dieťa v uzamknutom aute v podzemnej garáži jedného z bratislavských obchodných centier. Plačúce a v autosedačke pripútané dieťa museli vyslobodiť policajti.

Viac o téme: TragédiaNešťastieTrstená
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu