Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

RVR musela opäť uložiť pokutu: Joj Plus zaplatí za nedodržanie ochrany maloletých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Pokutu 4 000 eur dnes dala licenčná rada spoločnosti MAC TV, vysieľateľovi programovej služby Joj Plus za porušenie zákonnej ochrany maloletých.

Televízia totiž 21. novembra o 18:11 odvysielala program C.S.I.: Kriminálka New York, ktorý označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov. Program pritom „obsahoval scény násilia na živých bytostiach a scény zobrazujúce kruté ubližovanie alebo krutú násilnú smrť človeka bez pocitov ľútosti, pre ktoré mal byť klasifikovaný ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov“, zdôvodnila pokutu v tlačovej správe pre médiá Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR).

Ako ďalej informovala hovorkyňa RVR Lucia Jelčová, rada dnes uložila aj jednu nefinančnú sankciu – upozornenie na porušenie zákona, a to verejnoprávnemu Rozhlasu a televízii Slovenska. Dôvodom je, že televízna Jednotka podľa RVR porušila zákonné pravidlá vysielania audiovizuálnych diel v čase a za podmienok dohodnutých s nositeľmi práv k týmto dielam, konkrétne odvysielaním programu Prvotný strach 5. októbra 2016.

Viac o téme: Pokuta Rada pre vysielanie a retransmisiuJoj Plus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu