Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Takto bude vyzerať najväčšie nákupné centrum v Prešove: Východniarom sľubujú nové značky

Nákupné centrum Solivaria Zobraziť galériu (3)
Nákupné centrum Solivaria (Zdroj: ProjectConsulting)

PREŠOV - Východniari sa majú načo tešiť. Výstavba očakávaného nákupného parku Solivaria je v plnom prúde. Avizované informácie prezrádzajú, že pôjde o veľkolepý projekt. Lukratívna poloha, rôznorodosť obchodov a množstvo prekvapení. Toto všetko nájdu návštevníci na jedno mieste.

V Prešove sa začala vytúžená výstavba nákupného centra. Obyvatelia sa podľa našich zistení majú načo tešiť. Solivaria ponúkne viac, ako bolo prvotne naplánované. Nákupný park bol umiestnený strategicky na významnej križovatke v blízkosti železničnej stanice a najväčšej nákupnej časti mesta. Príprava na výstavbu podľa slov Justíny Janoškovej zo spoločnosti ProjectConsulting netrvala dlho. Ako potvrdila, dlhšie bolo rozhodovanie o začatí výstavby.

Zmena v projekte

Nastala zmena aj v projekte. "Pôvodný projekt bol klasickým obchodným centrom. Nakoniec sme sa rozhodli pre shopping park," prezradila nám Janošková. "Návštevníci sa môžu tešiť na nové silné módne značky a zároveň tie značky, ktoré už zákazníci poznajú, prídu s novým konceptom. Nechajte sa prekvapiť," iba mierne odkryla rúško tajomstva Janošková.

FOTO Takto bude vyzerať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ProjectConsulting)

Nákupný park by po úplnom dokončení mal zaberať so svojou predajnou plochou 14 tisíc m2. Prvý projekt, ktorý je momentálne vo výstavbe disponuje rozlohou 10 500 m2. Veľmi dôležitou je už spomínaná výborná poloha. Umiestnenie v centre by malo byť výhodné a slúžiť nie len pre nakupujúcich počas týždňa ale aj pre víkendový dopyt. Zárukou neprehliadnutia je fakt, že denne okolo prechádza okolo 13 600 áut. Veľkou výhodou je aj to, že sa nachádza blízko železničnej a autobusovej stanice, ktoré vygenerujú denne okolo 1 500 chodcov a 2 500 zamestnancov.

FOTO Takto bude vyzerať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ProjectConsulting)

Prekvapenie na záver

"Neodmysliteľnou súčasťou areálu, v ktorom sa Shopping Park Solivaria nachádza je komín. A ako sme už avizovali, na ňom plánujeme postaviť reštauráciu," povedala nám Janošková. Pre netrpezlivých sme zistili, kedy sa otvoria brány veľkolepého projektu nákupného parku. "Otvorenie je plánované v štvrtom kvartáli 2017 alebo v prvom kvartáli 2018," priblížila Janošková. Treba teda už len pár mesiacov počkať a najväčší prešovský nákupný park budú môcť navštíviť prví návštevníci. 

Viac o téme: VýstavbaNákupné centrumPrešovSolivaria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu