Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Opitému maturantovi hrozí za údajné napadnutie policajta väzenie

NITRA - Nepríjemnú dohru na súde môže mať oslava skúšky dospelosti pre 19-ročného mladíka z Nitry. Ten ešte v stredu večer najskôr zaútočil na svojho rovesníka a následne po príchode policajnej hliadky aj na jedného z policajtov, informovala dnes ČTK polícia.

Čerstvému maturantovi, ktorý mal v krvi 1,3 promile alkoholu, hrozí za výtržníctvo, ublíženia na zdraví a útok na verejného činiteľa väzenie štyri až desať rokov. Podľa policajného hovorcu Miloša Fábryho museli policajti agresívneho mladíka zadržať a z policajnej cely ho prepustili až na druhý deň ráno. Napadnutý chlapec sa bude liečiť zo zranení asi sedem až desať dní, policajt, ktorý sa snažil násiliu zabrániť, približne 17 dní. Útočníka sa podarilo premôcť a zadržať až druhému strážcovi zákona.

Na Slovensku v tomto toku maturovalo približne 64.000 stredoškolákov, prípady napadnutia policajta sú však po oslavách skúšky dospelosti podľa Fábryho zriedkavé. "U takýchto mladých ľudí sa s agresivitou voči polície nestretávame a v prípade maturantov to bolo v Nitrianskom kraji v posledných rokoch vôbec po prvý raz," ukončil hovorca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu