Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Richard si kupoval makový závin každý deň: Keď zistil, že ho oklamali, poriadne sa naštval

To, že závin váži o celých 100 gramov menej, ako sa píše na obale, Richarda značne nahnevalo. Zobraziť galériu (4)
To, že závin váži o celých 100 gramov menej, ako sa píše na obale, Richarda značne nahnevalo. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Akoby ste sa cítili vy, keď by ste zistili, že ste si kúpili výrobok, v ktorom vás oklamali o celých 100 gramov? Čitateľ Richard sa rozhodol, že na nedostatok upozorní a poslal nám fotografiu svojho makového závinu. Aj keď sa na obale píše, že by mal vážiť 400 gramov, váha ukázala skutočnú pravdu. Obe spoločnosti, ktorých sa to týka, sa ale bránia.

"Pravidelne kupujeme pečivo, závin. Už dlhšiu dobu si všímam, že sa pečivo zmenšuje v balení a dnes mi to nedalo. V práci som závin odvážil a to, čo sa mi zdalo, bola pravda. Závin uvádza hmotnosť 400 gramov a na váhe sa ukázalo 300 gramov. Myslím, že to nie je iba na pečive, ako nás pekne okrádaju!" rozhorčil sa čitateľ Topiek Richard.

To, že závin váži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Nakoľko ide o vážne porušenie noriem, opýtali sme sa výrobcu závinu, spoločnosti Penam Slovakia, ako sa to mohlo stať. "Každý deň vykonávame v pekárni kontrolu hmotnosti výrobkov a kontrolu samotných váh. Aj napriek týmto nastaveným kontrolným mechanizmom mohlo dôjsť k ojedinelej chybe a hmotnosť závinu bola nižšia, ako je uvedené na výrobku," odpovedala nám produktová manažérka Katarína Sonlajtnerová.

To, že závin váži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Spoločnosť však trvá na tom, že nešlo o zámer. Nespokojnému Richardovi navrhli, aby sa im ozval: "O tom, že to nebol zámer, svedčí i fotografia obalu, kde je priestor pre väčší závin znateľný. Veľmi nás mrzí, že zákazník mal s našim výrobkom nepríjemnosť a samozrejme radi ponúkneme kompenzáciu." Je však viac než isté, že Richard si už na podobné nedostatky bude dávať pozor.

To, že závin váži
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Svoje stanovisko nám poslala aj spoločnosť potraviny FRESH, s.r.o.: „Spoločnosť Potraviny FRESH s.r.o. po publikovaní článku ohľadom makového závinu s označením FRESH premerala desiatky závinov pripravených na predaj našim zákazníkom. Vo všetkých prípadoch makový závin mal vyššiu než uvádzanú váhu 400 g. Pre našu spoločnosť sú naši klienti prvoradými, keďže si uvedomujeme, že je to spokojnosť našich klientov, vďaka ktorým naša spoločnosť môže denne ponúkať čerstvé potraviny tisícom zákazníkov po celom Slovensku. Naša spoločnosť sa preto nikdy nezníži k praktikám klamania našich zákazníkov a ponúkaním nekvalitných výrobkov. Preto, ak nás zákazník Richard alebo iný zákazník kontaktuje v podobnom prípade, vždy sa na situáciu dôkladne pozrieme a napravíme každý prípadný nedostatok.“

Viac o téme: KlamstvoGramážMakový závin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu