Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zranenému robotníkovi v Harmaneckej doline pomáhali horskí záchranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs.sk)

VEĽKÁ FATRA – Záchranári z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) Veľká Fatra dnes zasahovali pri úraze lesného robotníka v Harmaneckej doline. Muž pravdepodobne utrpel zlomeninu predkolenia. Informovala o tom na svojej webovej stránke HZS.

Postihnutého ošetril lekár leteckej záchrannej služby a HZS zraneného robotníka transportovala na nosidlách a terénnou štvorkolkou k vrtuľníku, ktorý ho previezol do nemocnice. Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Zuzana Turočeková označila dnešnú záchrannú akciu v ťažko prístupnom lesnom teréne nad obcou Dolný Harmanec za náročnú.

"Na miesto bola privolaná posádka VZZS zo strediska v Banskej Bystrici. Po prílete do oblasti posádka vrtuľníka v krátkom čase lokalizovala miesto, kde sa zranený 49-ročný piliar nachádzal. Pre silný vietor však nebolo možné lekára spustiť k zranenému lanom, pilot preto vyhľadal najbližšie vhodné miesto, kde bolo možné lekára vysadiť. K zranenému mužovi sa dostal až po dlhšom pešom výstupe lesným terénom," priblížila Turočeková.

Ako dodala, lesného robotníka zasiahol padajúci strom a utrpel poranenie dolnej končatiny. V náročnom lesnom teréne, kde nebol možný prístup vozidiel, bolo potrebné zraneného transportovať dlhším úsekom k lesnej ceste. Na pomoc preto privolali záchranárov HZS. Piliara transportovali do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

"Záchranná akcia bola náročná a trvala niekoľko hodín. Vďaka tomu, že do akcie sa zapojilo viacero záchranných zložiek a pomáhali i lesní pracovníci, prebiehala plynule a skončila sa úspešne," zhodnotila Turočeková.

Viac o téme: HZS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu