Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Tragédia v Seredi: Vodička (25) sa zrazila s cyklistom (†50), neprežil

Tragická nehoda v Seredi Zobraziť galériu (2)
Tragická nehoda v Seredi (Zdroj: Foto: polícia)

SEREĎ - Trnavskí policajti vyšetrujú okolnosti tragickej dopravnej nehody, ktorá sa stala včera skoro ráno pri Seredi, na ceste I/62. Mladá vodička sa zrazila s cyklistom. Muž utrpel vážne zranenia, ktorým, žiaľ, v nemocnici podľahol.

Tragédia sa stala ráno krátko pred pol šiestou. Po Bratislavskej ulici sa v rovnakom smere na Sereď pohybovala Škoda Octavia a cyklista. "Z nezistených príčin došlo k zrážke Octavie, ktorú viedla 25-ročná vodička a cyklistu. Ten v dôsledku nehody utrpel zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová a doplnila, že 50 -ročný cyklista z Veľkej Mače, žiaľ, po niekoľkých hodinách zraneniam podľahol.

Vodičke policajti dychovou skúškou nezistili prítomnosť alkoholu, cyklistovi bola odobratá krv. Príčiny dopravnej nehody a mieru zavinenia polícia vyšetruje.

FOTO Tragédia v Seredi:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Polícia zdôrazňuje

Polícia pripomína, najmä mladým a menej skúseným vodičom, že každý vodič je povinný venovať sa plne vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke. 

Cyklistom pripomína, že prilba ich síce neochráni od nehody, no môže dôsledky zrážky s autom, či  pádu, významným spôsobom zmierniť. V zmysle zákona o Cestnej premávke je cyklista povinný počas jazdy na bicykli mimo obce chrániť si hlavu riadne upevnenou ochrannou prilbou. Ak je cyklistom osoba mladšia ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci. Za zníženej viditeľnosti musí mať taktiež cyklista jazdiaci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný odev.

Viac o téme: NehodaTragédiaSmrťSereď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu