Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Slováci, ešte to počasie vydržte: V nedeľu príde veľká zmena a vyslobodenie z horúceho pekla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V sobotu sa z Nemecka presunie nad Balt stred tlakovej níže a po jej okraji postúpi nad Česko zvlnený studený front. Pred ním vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu od juhozápadu do našej oblasti. V nedeľu sa však konečne ochladí a Slovákom sa uľaví.

Piatok: Naše územie čiastočne ovplyvňuje zvlnené frontálne rozhranie. Malo by byť polooblačno až oblačno a miestami prehánky alebo búrky, ojedinele aj intenzívne a s krúpami. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 29 až 34 stupňov Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 27 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m by mala vystúpiť na 19 stupňov. Fúkať by mal severovýchodný až východný, na juhozápade postupne juhovýchodný vietor rýchlosťou do 4 m/s (15 km/h). Pri búrkach vietor prechodne zosilnie. Pre celé územie Slovenska bude platiť výstraha 1. stupňa.

Slováci, ešte to počasie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Sobota: Podľa meteorológov bude polooblačno, miestami cez deň oblačno, prehánky alebo búrky, ojedinele aj intenzívne a s krúpami. Nočná teplota vystúpi na 22 až 16 stupňov Celzia, tá denná na 31 až 36, na Orave, v Liptove a na Spiši by malo byť okolo 29 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), miestami v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h). Večer sa na západe rozfúka severozápadný vietor. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie. V sobotu budú platiť aj meteorologické výstrahy 1. a 2. stupňa.

Slováci, ešte to počasie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Nedeľa: Cez Slovensko bude postupovať ďalej na východ studený front. Za ním sa rozšíri od západu do našej oblasti výbežok vyššieho tlaku vzduchu. V noci sa očakáva veľká oblačnosť a na mnohých miestach dážď, prehánky, miestami búrky. Cez deň by podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu malo byť oblačno, od západu postupne polooblačno, na východe miestami, inde ojedinele zrážky. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 19 až 13 stupňov Celzia, denná vystúpi na 23 až 28, na Orave, Liptove a Spiši okolo 21 stupňov. Fúkať by mal severozápadný vietor rýchlosťou 4 až 9 m/s (15 až 30 km/h), v nárazoch okolo 15 m/s (50 km/h), k večeru bude postupne slabnúť.

Viac o téme: LetoPočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu