Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

K horúčavám sa pridajú búrky a povodne: Pribudli výstrahy pre ďalšie oblasti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rozšíril dnešnú výstrahu prvého stupňa pred prívalovými povodňami. K okresom Brezno, Banská Bystrica, Prievidza, Turčianske Teplice, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Martin a Žilina pridali výstrahy pre okresy Čadca, Kysucké Nové Mesto, Topoľčany, Rožňava a Revúca. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre tieto oblasti Slovenska výstrahu prvého stupňa.

SHMÚ taktiež radí, aby si ľudia dali pozor na vysoké teploty. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozorňujú meteorológovia na svojej webovej stránke. Výstraha platí od 13.00 h do 19.00 h.

K vysokým teplotám sa dnes môžu pridať aj búrky. Tie sa budú vyskytovať na celom území Slovenska. SHMÚ preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od 12.00 h do 20.00 h. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 15 - 20 m/s," upozorňuje SHMÚ.

Viac o téme: SHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu