Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V utorok to príde: Dočkáme sa magickej tridsiatky, predpoveď počasia ale hlási aj niečo zlé!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Máme za sebou prevažne slnečný víkend a určite ste zvedaví, čo si pre nás počasie pripravilo na najbližšie dni. Podľa predpovede SHMÚ sa Slováci už v utorok môžu tešiť na magickú tridsiatku, no dostavia sa aj intenzívne búrky.

Pondelok - cez naše územie sa bude presúvať tlaková výš. Najnižšia nočná teplota 8 až 2 stupne. Jasno až polooblačno. Najvyššia denná teplota 21 až 26, na severe 16 až 21. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 10 stupňov. Prevažne južný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Utorok - na Slovensko bude od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch. Malá, v priebehu dňa miestami čiastočne zväčšená oblačnosť, neskôr popoludní ojedinele, najmä na západe búrky. Nočná teplota 11 až 6, na juhozápade okolo 13 st. Denná teplota 25 až 30, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 23 st. Južný až juhovýchodný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), miestami v nárazoch okolo 13 m/s (okolo 45 km/h).

Streda - postúpi k nám studený front. Polooblačno až oblačno. V noci ojedinele, cez deň na mnohých miestach prehánky a búrky, ojedinele aj intenzívnejšie. Nočná teplota 17 až 11 st. Denná teplota 25 až 30, na Kysuciach, Orave, Liptove okolo 23 st. Juhovýchodný až južný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie.

Štvrtok - Prevažne veľká oblačnosť, na mnohých miestach dážď, prehánky, miestami aj búrky, ojedinele aj intenzívne. Na východe prevažne polooblačno a zrážky len ojedinele. Nočná teplota 17 až 11 st. Denná teplota 17 až 23, na juhu stredného Slovenska a na východe 24 až 30 st.

Piatok - Veľká, na východe zmenšená oblačnosť, na mnohých miestach, najmä v západnej polovici územia dážď alebo prehánky, ojedinele búrky. Nočná teplota 17 až 11 st. Denná teplota 19 až 25, na východe Slovenska 25 až 29 st.

SHMÚ na utorok vydal výstrahu prvého stupňa pre búrky, ktorá platí pre Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky, Trnavský a Žilinský kraj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu