Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Predpoveď počasia na víkend: Meteorológovia sú bezradní, padajú teplotné rekordy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Meteorológovia hovoria o najteplejšej zime za posledné roky. Nielen u nás, ale aj inde vo svete padajú teplotné rekordy a tento víkend bude takisto teplejší, ako by sa na studený január patrilo.

Predpoveď počasia na piatok (16. 01. 2015)

Do našej oblasti prúdi teplejší morský vzduch. Cez deň budepPolooblačno až oblačno a teploty vystúpia na 3 až 8 stupňov Celzia.

Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najvyššie denné 5 až 8 stupňov Celzia. Na strednom Slovensku prevažne oblačno, najvyššie denné 3 až 7 stupňov Celzia. Na východnom Slovensku prevažne polooblačno, najvyššie denné 3 až 7 stupňov Celzia.

Počasie na horách: Vo výške 1000 m prevažne oblačno, najvyššia denná teplota 2 stupne Celzia. Vo výške 1500 m prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota -6 a najvyššia denná teplota 1 stupeň Celzia. Vo výške 2000 m prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota -8 a najvyššia denná -2 stupne Celzia.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď počasia na sobotu (17. 01. 2015)

Cez strednú Európu prejde na východ plytká brázda nízkeho tlaku. Zároveň k nám bude prúdiť vo vyšších hladinách od juhozápadu teplý vzduch. V noci očakávame prevažne polooblačno, ráno miestami hmlu alebo nízku oblačnosť. Cez deň bude oblačno a ojedinele slabé zrážky.

Nočná teplota vystúpi na +1 až -4, na juhozápade okolo +4 stupňov Celzia. Denná teplota +3 až +8, na juhozápade okolo +10 stupňov Celzia.

Bude viať prevažne južný vietor rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), ktorý sa popoludní na západe krajiny zmení na západný. Na horách pretrváva veterno.

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď počasia na nedeľu (18.01.2015)

V nevýraznom tlakovom poli postúpi cez naše územie na východ studený front. Prinesie veľkú oblačnosť až zamračené, ale cez deň očakávame od západu zmenšovanie oblačnosti.
Na mnohých miestach sa vyskytne dážď, ojedinele aj mrznúci, na horách od cca 800 m 
dážď so snehom alebo sneženie, postupne prechod k prehánkam. 

Nočná teplota dosiahne +3 až -3, denná teplota +1 až +7 stupne Celzia. Fúkať má severozápadný, na východe južný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Predpoveď počasia na víkend:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SHMÚ)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu