Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Lanovka zo železnej studničky na Kamzík bude premávať len 4 dni v týždni a zdražie

Lanovka zo železnej studničky na Kamzík.
Lanovka zo železnej studničky na Kamzík.

BRATISLAVA - Záujem o prepravu lanovkou zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto od jej spustenia v roku 2005 klesol, od marca teda nebude premávať každý deň.

Aj napriek tomu, že prevádzka lanovky bola za minulý rok zisková takmer 70-tisíc korún, zvýši sa od marca cena prepravného. Ako agentúru SITA ďalej informovala tlačová tajomníčka novomestského starostu Valéria Reháčková, lanovka už nebude premávať denne, keďže v pondelky o prepravu lanovkou nebol takmer žiadny záujem, počas utorkov a stried bol iba minimálny. Od 1. marca bude preto lanovka premávať od štvrtka do nedele od 10:00 do 18:00, v lete v prípade záujmu do 20:00. Preprava však už bude drahšia, za jednosmerný lístok záujemcovia zaplatia o 20 korún viac ako doteraz, teda 80 korún, obojsmerný lístok bude stáť 120 korún, čo je zdraženie o 30 korún.

Lanovku na Kamzík po dlhodobej odstávke a rekonštrukcii otvorili 30. septembra 2005. Samospráva Nového Mesta obnovila lanovku v spolupráci s bratislavským magistrátom, ktorý odkúpil stavby a pozemky patriace k lanovke za 19,5 milióna korún a dalo ich do správy Novému Mestu. To dalo na rekonštrukciu 32 miliónov korún. V súvislosti s rekonštrukciou lanovky bolo nutné opraviť aj prístupovú Brečtanovú ulicu. Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj si 30-miliónové náklady na jej opravu rozdelili na polovicu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu