Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prešovčania, pozor! V meste a priľahlej záhradkárskej oblasti sa pohybuje medveď

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV – V záhradkárskej oblasti v Prešove i v samotných uliciach mesta sa pohybuje už niekoľko dní asi 150 kilogramový medveď. Dnes bol videný v kríkoch neďaleko mestskej haly.

Ako potvrdil náčelník Mestskej polície v Prešove Ján Andrejko, už od nedele (10. 8.) mali informácie, že toto zviera sa pohybuje v okolí mesta. Najskôr bol v okolí obce Haniska, potom prešiel k časti Borkút.

Túto noc sa však už pohyboval aj po uliciach Prešova. Najskôr to bolo okolo ulice Zimný potok, ale prešiel až Pod Kamennú baňu a nevyhol sa ani štvorprúdovej komunikácii neďaleko velodrómu či športovej haly. Pri mestskej hale prešiel do kríkov a z tohto miesta ho zatiaľ nevidel nikto odísť. Ako povedal Andrejko, aj preto sú na tomto mieste policajné pásky a mestskí policajti počas celého dnešného dňa monitorujú okolie.

„Je tam vysoká tráva a je nebezpečné niekoho tam posielať, takže sa nedá s istotou povedať, že tam naozaj je, no naposledy bol videný na tomto mieste,“ uviedol náčelník.

Na odstrel medveďa už má podľa jeho slov povolenie aj poľovnícke združenie a na jeho odchyte sa pracuje. Obyvatelia v spomínanej časti mesta by mali byť aj tak opatrní. Rovnako to platí aj pre návštevníkov neďalekého cyklistického chodníka, ktorý je u Prešovčanov veľmi obľúbeným priestorom na športové vyžitie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu