Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rakúšan (24) na BMW jazdil v Bratislave opitý, nafúkal aj mladý motorkár (20)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LEDNICKÉ ROVNE – Z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozovania pod vplyvom návykovej látky obvinili v sobotu (9. 8.) považskobystrickí policajti 20-ročného mladíka z Lednických Rovní.

Jazdil opitý na motocykli i napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu. Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, mladíka zastavili dopravní policajti v Lednických Rovniach, kde jazdil na motocykli Jawa Mustang. Hliadke nepredložil doklady a pri dychovej skúške mu v dychu namerali až 1,69 promile alkoholu. 

 „Lustráciou v evidencii vodičov policajti zistili, že mladík nie je držiteľom vodičského oprávnenia a taktiež má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá Okresným dopravným inšpektorátom, ako aj Okresným súdom v Považskej Bystrici. Tento zákaz mu sudca uložil v októbri roku 2012 až na štyri roky,“ priblížila Antalová s tým, že policajti motocyklistu umiestnili do policajnej cely. Hrozí mu až dvojročný trest odňatia slobody.

Zabudol na smerovky, nafúkal vyše jedno promile

Alkoholom posilneného 24-ročného Rakúšana chytili policajti v nedeľu skoro ráno v Bratislave. Vodič BMW zabudol na smerovky, keď odbočoval na Most SNP a tak ho hliadka chcela zastaviť. Šofér však dupol na plyn, po chvíli na moste prudko zastavil a vystúpil. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, pri dychovej skúške mu policajti namerali 1,02 promile a pri opakovanej 1,06 promile.

Mladý cudzinec skončil na policajnom oddelení, obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Prípad polícia rieši v tzv. superrýchlom konaní.

Opitý vodič prešiel do protismeru a spôsobil dopravnú nehodu

Považskobystrickí policajti začali trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky voči 26-ročnému mužovi z okresu Púchov. Opitý vodič prešiel do protismeru a zrazil sa s osobným automobilom. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej 26-ročný muž, ktorý jazdil v piatok (8.8.) na ceste z Horoviec do Kvašova v Púchovskom okrese, prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oproti idúcim vozidlom VW Tuareg, ktorý riadil 41-ročný vodič z okresu Púchov. 

“Obaja vodiči sa podrobili dychovej skúške, vinníkovi zistili v dychu 2,27 promile alkoholu, vodič Tuaregu nepil. Policajti škodu vyčíslili na asi 2500 eur. Príčina nehody sa vyšetruje. V prípade, že bude Jaroslav obvinený, hrozí mu trest odňatia slobody až na jeden rok,” uzavrela Antalová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu