Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Fico vyjadril ľútosť nad autobusovým nešťastím: Pripájajú sa k nemu ďalší

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér SR Robert Fico vyjadruje úprimnú sústrasť rodinám študentov, ktorí dnes zahynuli pri dopravnej nehode autobusu. Pridávajú sa k nemu aj ďalší politickí predstavitelia.

Nad touto tragédiou premiér vyjadruje hlbokú ľútosť a dúfa v rýchle zotavenie zranených žiakov. Ako informovala premiérova hovorkyňa Beatrice Szabóová, premiér zároveň požiadal ministra vnútra o čo najrýchlejšie vyšetrenie príčin tejto nehody.

Pri tragickej nehode autobusu dnes popoludní na diaľnici D1 v smere z Piešťan do Trnavy prišli o život štyria študenti, ďalších osem ľudí sa zranilo. V autobuse sa viezli študenti Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave, ktorí sa vracali z exkurzie. V autobuse sa viezlo 32 ľudí. 

Predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš ďakuje nemocnici za pohotovú reakciu

Za mimoriadnu tragédiu označil dnešnú nehodu autobusu so študentmi trnavského Športového gymnázia Jozefa Herdu predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš počas návštevy Fakultnej nemocnice v Trnave. Vedeniu a personálu nemocnice poďakoval za pohotovú reakciu na nehodu, po ktorej bolo uvedených do pohotovosti asi šesťdesiat jej zamestnancov. Trnavský samosprávny kraj je zriaďovateľom športového gymnázia, ktoré dnes prišlo o štyroch svojich študentov. Pred školou horia sviečky a na radnici vyvesili čiernu zástavu. "Vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým, korí stratili najbližších. Samozrejme, v každom prípade sme pripravení pomáhať," dodal Mikuš.

Dušan Čaplovič vyjadruje pozostalým úprimnú sústrasť

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Dušan Čaplovič vyjadruje najúprimnejšiu sústrasť pozostalým z dnešnej autobusovej tragédie na diaľnici D1. Podľa jeho slov táto tragédia zasiahne nielen najbližšie rodiny, kamarátov a známych, ale každého, kto cíti obrovskú hĺbku bolesti nad vyhasnutím mladých životov.  Podľa ministra Dušana Čaploviča je bolesť o to ťažšia, že tragicky vyhasla sviečka života tých, ktorí mali mať pred sebou celý život. "Možno Slovensko dnes prišlo o športové talenty a budúcu pýchu v športe, vede, či výskume. Určite však rodičia prišli o to najcennejšie - kus svojho ja a rovesníci o svojich kamarátov. Je to v každom prípade obrovský smútok a bolesť pozostalých, ktorým chcem touto cestou vyjadriť úprimnú a hlbokú sústrasť," uvádza minister Dušan Čaplovič.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu