Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvé hrozivé nehody na motorkách: Natáliu (20) vymrštilo do vzduchu, bojuje o život!

Natália aj Milan skončili po zrážke v nemocnici Zobraziť galériu (3)
Natália aj Milan skončili po zrážke v nemocnici (Zdroj: Polícia, FB, KR HaZZ Trnava)

NOVÁ DUBNICA - Príjemné počasie a rastúce teploty vyhnali na cesty prvých vášnivých motorkárov a ich bláznenie neostalo bez nehody. Jedna z vážnejších sa stala v utorok v obci Nová Dubnica, kde Milan (20) na motorke vpálil do Renaultu. So zraneniami neskončil v nemocnici len on, ale aj jeho spolujazdkyňa Natália (20), ktorá v týchto chvíľach v Žiline bojuje o život.

Utorňajšie slnečné počasie zlákalo na cesty množstvo motorkárov, medzi nimi aj Milana z Novej Dubnice, ktorý vzal na jazdu obcou aj kamarátku Natáliu. Na konci dediny však nevedno prečo s motorkou vletel priamo do Renaultu 48-ročnej vodičky, ktorá vychádzala na hlavnú cestu. Silný náraz oboch vymrštil do vzduchu. "Motocyklistu a jeho 20-ročnú spolujazdkyňu náraz vymrštil z motorky. Dievča „letelo“ vzduchom niekoľko metrov a dopadlo na cestu," uviedla trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Prvé hrozivé nehody na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HaZZ v Trnave, Polícia)

Milan utrpel vážne, no nie život ohrozujúce zranenia, s ktorými bol prevezený do trenčianskej nemocnice. Natália na tom však po zrážke bola oveľa horšie a musel ju ratovať vrtuľník. "Pacientku s polytraumou preložili na palubu vrtuľníka a previezli do žilinskej nemocnice," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Turočeková. K súčasnému zdravotnému stavu dievčiny sa z nemocnice vyjadrovať odmietli. Jej rodičia si to totiž nepriali.  

Vodičku Renaultu aj šoféra motorky Milana po nehode podrobili skúške na alkohol. Oba testy bola negatívne. Pri pohľade na totálne zdemolovanú motorku až zamrazí. Po náraze z nej ostala iba kopa trosiek. K hrozivej nehode prizvali aj znalca  a polícia teraz jej príčiny a miery zavinenia prešetruje.

Marcelovi nedal prednosť vodič Fordu

V ten istý deň, no dopoludnia, došlo k nehode motorkára aj v Piešťanoch. Vodič Fordu Mondeo pri odbočovaní nedal prednosť motocyklistovi Marcelovi (30) na Yamahe a došlo k zrážke. Motorkár našťastie vážne zranenia neutrpel, ľahko si zranil nohu. Keďže je pravdepodobné, že predpisy porušil vodič auta, policajti mu hneď na mieste zadržali vodičák a nehodu naďalej vyšetrujú.

Prvé hrozivé nehody na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HaZZ v Trnave, Polícia)

Polícia v súvislosti s nehodami pripomína vodičom, že s prichádzajúcimi teplými dňami bude na cestách čoraz viac motocyklistov. Apelujú preto na vzájomnú ohľaduplnosť a disciplinovanosť na cestách.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu