Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Železničná doprava medzi Bohumínom a Žilinou je ochromená

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PRAHA/KARVINÁ - Vážne narušenie plynulosti železničnej dopravy na jednej z hlavných tratí spájajúcich Českú republiku so Slovenskom spôsobila dnešná nehoda nákladného automobilu, pri ktorej došlo k poškodeniu trakčného vedenia medzi železničnými stanicami Karviná a Karviná-Louky.

Rýchliky tak niekde nahradili osobné vlaky, inde potom náhradná autobusová doprava, píše internetový server iDNES.cz.

Štyridsaťosemročný vodič nákladného vozidla smerujúceho z Karvinej do Stonavy si nevšimol, že má vyzdvihnutú hydraulickú nakladaciu ruku a pri snahe vojsť na železničné priecestie strhol trakčné vedenie, ale pokračoval v jazde. O niekoľko kilometrov ďalej tak strhol ďalšie drôty.

Test na prítomnosť alkoholu v organizme vodiča bol negatívny. Okolnosti, ktoré viedli k nehode, sú predmetom vyšetrovania, uviedla hovorkyňa karvinskej polície Zlatuše Viačková.

Nehoda úplne ochromila železničnú premávku medzi stanicami Bohumín a Žilina. Časť medzinárodných vlakov odklonili cez Havířov, cestujúci absolvujú časti trasy v osobných vlakoch alebo autobusoch.

Výluka v regióne potrvá podľa predbežných informácií 18 hodín. Čas nevyhnutný na opravu trate spresnia. České železnice však varovali verejnosť pred možnými komplikáciami a meškaním vlakov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu