Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Policajti sa počas DOD nenudili, spred parlamentu odviedli dvoch mužov

Polícia SR ukončila protest aktivistov pred NR SR
Polícia SR ukončila protest aktivistov pred NR SR (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia dnes zasahovala pred budovou parlamentu, kde sa zhromaždila skupina ľudí. Počas dňa otvorených dverí Národnej rady SR pred vchodom do budovy roztiahli transparenty. Keďže išlo o nepovolenú akciu, na čo boli upozornení, po výzvach polície sa jej účastníci vzdialili.

"Doposiaľ sme z dôvodu neuposlúchnutia výzvy verejného činiteľa predviedli spred NR SR na policajné oddelenie dve osoby," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Predviedli 28-ročného muža z Lučenca a 30-ročného muža v Nitry, oboch po vypočutí policajti prepustili. "Situáciu v meste monitorujeme, nezaznamenali sme dosiaľ žiadne narušenie verejného poriadku či iné protiprávne konanie. Situácia v centre mesta je pokojná," dodala hovorkyňa.

Polícia prijala bezpečnostné opatrenia, aby zabezpečila pokojný priebeh dňa otvorených dverí v priestoroch NR SR a reprezentačných priestoroch Bratislavského hradu. Niekoľko naďalej policajtov dohliada na ochranu verejného poriadku v meste, ako aj ochranu života a zdravia občanov a ich majetku. 

Na sociálnej siete zvolávala ľudí na občiansky odpor - obsadenie Bratislavského hradu a blokádu NR SR skupina Alternatívna cesta. Charakterizovala sa ako zoskupenie nespokojných ľudí, ktorí aj keď nemajú jednotné politické názory, spája ich úsilie pozdvihnúť životnú úroveň slovenských občanov.

"Našim prvoradým zámerom je obhajovať záujmy budúcich generácii, ale aj pracujúcich a nedobrovoľne nezamestnaných. Aktuálne pomery nám ukazujú, že politická oligarchia, ktorá po roku 1989 ovládla Slovensko zlyhala," napísali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu