Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Českí autobusári riskovali životy Slovákov vrátane detí: Jeden ožratý viac ako druhý!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BARDEJOV - Jeden horší ako druhý. Keď si za volant autobusu plného cestujúcich sadne na mol opitý vodič, poviete si, že ide o vrcholnú nezodpovednosť. Ako však nazvať situáciu, keď sa ožratého autobusára na cestách rozhodne vystriedať jeho ešte ožratejší kolega? Presne takýto tragikomický pohľad sa nedávno naskytol pasažierom diaľkového autobusu na trase Bardejov-Praha, ktorých do cieľovej destinácie musel nakoniec zaviezť až tretí, už naozaj triezvy vodič.

Vodiči sa pred relatívne dlhou trasou z východu Slovenska do susedného Česka "trochu" posilnili, no pozabudli pritom na fakt, že majú v rukách životy desiatok cestujúcich. Ku veľkému šťastiu pasažierov však jedného z nich hneď v Bardejove stopli policajti. Nafúkal až vyše pol promile a za volant ho už nepustili.

Mal ho vystriedať druhý šofér a policajti dali kežmarským kolegom avízo, aby skontrolovali, či za volantom naozaj sedí on. A tak aj spravili. Na zastávke v Kežmarku autobus opäť odstavili a zistili, že vodiči sa naozaj vystriedali. Vzápätí však ostali v šoku. Keď totiž náhradnému šoférovi dali fúkať, zistili, že pred cestou pil tiež a dokonca viac ako jeho kolega.

"Štyridsaťsedemročný vodič bol podrobený dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 0,41 mg/l, čo je v prepočte 0,8 promile," uviedla pre Tv JOJ prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová. Vodič sa pochybenie snažil zahrať na 5 pív, ktoré vypil v predchádzajúci deň, policajti mu to však nezhltli a na mieste zadržali vodičák.

Obaja vodiči boli z Česka a pracovali pre českú autobusovú spoločnosť. Do Kežmarku musel nakoniec prísť až tretí vodič, ktorý nakoniec cestujúcich odviezol do Prahy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu