Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pochybila trnavská nemocnica? Úplne zdravé bábätko zomrelo pri pôrode!

Zronený otec Pavol
Zronený otec Pavol (Zdroj: TV MARKÍZA)

TRNAVA - "Týždeň pred pôrodom jej skladáte kolísku a štyri dni po pôrode ju zatvárate do truhličky". To sú slová žiaľom zroneného otca, ktorý z minúty na minútu prišiel na sále v trnavskej nemocnici o vytúženú dcérku. Adelka sa počas tehotenstva vyvíjala ako normálne dieťa, priberala na váhe, no tesne pred pôrodom sa stalo niečo, čo jej príchod na svet fatálne skomplikovalo. Informovala o tom Tv Markíza.

Manželia Silvia (29) a Pavol (31) sa už mesiace tešili na vytúžené dieťatko. Všetky vyšetrenia boli v poriadku, ich dcérka sa vyvíjala normálne, priberala na váhe a do pôrodu chýbalo len pár chvíľ. Po príchode do nemocnice však začali ozvy bábätka opadať. Lekár na základe ultrazvuku vyhodnotil, že je to úplne normálne, no ozvy dieťatka sa stávali stále slabšími.

Vystrašená mamička na to chcela upozorniť lekára, no údajne ho nikde nebolo. Mali mu telefonovať aj sestričky, avšak nevedeli sa mu dovolať. Keď už začala byť situácia kritická a bolo potrebné pristúpiť k pôrodu, práce sa chytili dve zdravotné sestry. Jedna k nej pristúpila z boku a tlačila na brucho, druhá sa postavila k rodidlám a chcela viesť pôrod. V tom sa však v dverách zjavil lekár a pôrod prebral do vlastných rúk.

Adelka sa narodila bez akéhokoľvek pohybu a hoci ihneď začali s resuscitáciou, už sa ju nepodarilo oživiť. Rodičia sú tragédiou na sále zdrvení, no nikoho neobviňujú. Chcú len vedieť pravdu a preto podali podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Dievčatko sa totiž narodilo úplne zdravé bez akejkoľvek vrodenej chyby a jej náhlu smrť nedokážu pochopiť. "Aby zdravé dieťa zomrelo na pôrodnej sále... to sa nestáva," hovorí užialený otecko Pavol.

Trnavská nemocnica sa k smutnému prípadu zatiaľ odmieta vyjadriť. „Celá situácia nás veľmi mrzí. Vedenie fakultnej nemocnice rozhodlo, že do záverov vyšetrovania Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa k prípadu nebude bližšie vyjadrovať,“ povedal námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice v Trnave Ján Ušák.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa už podnetom zaoberá a zisťuje, či pracovníci trnavskej nemocnice postupovali v súlade so zákonom. O tom, kto ponesie zodpovednosť za smrť čerstvo narodeného dieťatka, tak pravdepodobne rozhodnú až výsledky vykonaného dohľadu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu