Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Gabčíkove horela rozvodňa: Tisícky domácností ostali bez vody!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GABČÍKOVO - Zásobovanie pitnou vodou z vodného zdroja v Gabčíkove chce Západoslovenská vodárenská spoločnosť obnoviť ešte dnes večer. Bez vody je momentálne jedenásť obcí v okresoch Nové Zámky, Šaľa a Galanta, čo je spolu približne 9 000 odberných miest.

Dôvodom poruchy v zásobovaní je podľa výrobnej riaditeľky Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti Zuzany Trnkovej porucha a následný požiar vo vysokonapäťovej rozvodni vodného

"Znovunapojenie rozvodne je možné po vykonaní opravy, príslušných skúškach a meraní. Z týchto dôvodov sme ešte v nočných hodinách zabezpečili náhradné zdroje elektrickej energie, pomocou ktorých už teraz dodávame do systému asi 400 litrov pitnej vody za sekundu. Ak nenastanú neočakávané situácie, predpokladáme, že v priebehu večerných hodín by bolo zásobovanie z uvedeného zdroja zabezpečované v planej kapacite,“ vysvetlila Trnková. Z Gabčíkova vodári zásobujú šesť okresov. 

K poruche v rozvodni vysokého napätia prišlo ešte v pondelok večer. Pôvodne tu bola naplánovaná odstávka elektrickej energie z dôvodu prác na linkách vysokého napätia mimo vodného zdroja. Po uvedení odberného miesta pod napätie vznikol približne o 19:00 v rozvodni požiar, čím sa stala rozvodňa neschopná prevádzky. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu