Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ľad nad zlato: Počas tropických dní platí výstraha, teplota až 35 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Takmer na celom Slovensku dnes bude veľmi teplo. Pre Banskobystrický, Nitriansky a Trnavský kraj vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu druhého stupňa, platí dnes od 11:00 do 18:00.

Teplota môže v tomto prípade vystúpiť na 33 až 35 stupňov Celzia, čo predstavuje nebezpečenstvo pre zdravie ľudí, môžu vznikať aj požiare. Podľa SHMÚ je takáto vysoká teplota v tejto ročnej dobe a oblasti zriedkavá.

Vysoké teploty však budú ľudí trápiť aj v ostatných krajoch. V Bratislavskom, Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a v Žilinskom kraji platí výstraha prvého stupňa takisto od 11:00 do 18:00. Teplota tu môže vystúpiť na 31 až 34 stupňov Celzia. Aj v tomto prípade by si mali ľudia dávať pri rôznych aktivitách pozor. 

Výstrahu pred vysokými teplotami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav aj na stredu 19. júna. Výstraha druhého stupňa bude v stredu od 11:00 do 18:00 platiť pre Bratislavský, Banskobystrický, Nitriansky a Trnavský kraj, teploty dosiahnu 33 až 35 stupňov Celzia. V Trenčianskom kraji vystúpi teplota na 31 až 34 stupňov Celzia. Vysoké teploty v tejto dobe a v týchto oblastiach sú nezvyčajné, nadmerné zaťaženie organizmu u niektorých ľudí je veľmi pravdepodobné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu