Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Víkendové počasie: Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Určite si už mnohí z vás spravili na víkend nejaké plány a radi by ste vedeli, aké počasie môžete očakávať. Žiadna sláva to teda nebude, hoci teploty zostanú celkom príjemné. Na väčšine územia má totiž podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu pršať. Ale aj dážď občas treba.

Dnes - oblačno až zamračené, na mnohých miestach prehánky alebo dážď, miestami búrky aj s intenzívnymi zrážkami. Najvyššia denná teplota 16 až 21, na juhu stredného Slovenska a na východe okrem Spiša 21 až 26 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 11 stupňov. Vietor južných smerov do 5 m/s, na západnom Slovensku západný až severozápadný vietor 2 až 6 m/s.

Sobota - od severozápadu bude na Slovensko prechodne prúdiť chladnejší vzduch. Cez deň prevažne polooblačno a ojedinele prehánky. Nočná teplota 14 až 9 stupňov, denná teplota 18 až 23, na severe miestami okolo 16. Prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s, na juhu stredného Slovenska len slabý vietor.

Nedeľa - prúdenie vlhkého a chladnejšieho vzduchu bude pokračovať. Prevažne polooblačno a cez deň miestami prehánky. Nočná teplota 11 až 6, denná teplota 19 až 24 stupňov, na severe miestami okolo 17. Prevažne severný vietor 2 až 5 m/s.

SHMÚ vydal na dnes výstrahu prvého stupňa pre búrky, ktorá platí pre celé územie Slovenska až do večerných hodín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu