Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Tragické prechádzanie cez cestu: Košičan (†31) vbehol rovno pod kolesá Octavie

Silný náraz Košičan neprežil Zobraziť galériu (3)
Silný náraz Košičan neprežil (Zdroj: polícia)

KOŠICE - Reflexné prvky mu mohli zachrániť život. K ďalšej zbytočnej tragédii došlo v nedeľu večer v Košiciach na ceste pri Krematóriu, kde si mladý muž (†31) skracoval cestu mimo priechodu pre chodcov. Na druhú stranu cesty už však nedošiel, v jej strede ho zrazil Košičan na Octavii, ktorý chodca v tme prehliadol.

K smrteľnej zrážke došlo na úseku cesty na Zelenom dvore smerom do Košíc pri Krematóriu v nedeľu o 18:45. Šofér z Košíc už tragédii nevedel zabrániť. "Vozidlo viedol 50-ročný Košičan v ľavom jazdnom pruhu, kde v úseku na Zelenom dvore pri Krematóriu mu náhle do jazdnej dráhy z ľavej strany, zo stredového deliaceho pásu vošiel 31-ročný chodec z Košíc," informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Silný náraz mladý Košičan nemal šancu prežiť. Vážnym zraneniam na mieste podľahol. Alkohol u vodiča nenamerali. Za tragickú nehodu pravdepodobne môže nebohý chodec, ktorý okrem toho, že na sebe nemal žiadne reflexné prvky, ktoré mu mohli zachrániť život, prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov.

Tragické prechádzanie cez cestu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: polícia)

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Polícia prípad naďalej prešetruje a apeluje na chodcov, aby nezabúdali na reflexné prvky a neskracovali si cestu mimo priechodu pre chodcov. Pri prechádzaní cez cestu treba prednostne použiť priechod pre chodcov, nevstupovať na vozovku, ak prichádza vozidlo s právom prednostnej jazdy, umožniť električke plynulý prejazd, neprechádzať jednotlivo, ale v skupinách.

Nevstupovať na vozovku, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nie je možné cez vozovku bezpečne prejsť, neprekonávať zábradlie ani iné zábrany, bezdôvodne sa nezdržiavať a nezastavovať po vstupe na vozovku. Chodcom odporúčame mať reflexné prvky aj v obci. Aj cyklisti nie len jazdou na bicykli na zasneženej vozovke hazardujú so svojimi životmi, ale často krát sú neosvetlení, či neoznačení reflexnými prvkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu