Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Chystáte sa na hory? Dajte pozor, aby vás neodfúklo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: dromedar.sk)

BRATISLAVA – Rýchlosť vetra na hrebeňoch hôr severného Slovenska môže v priebehu dnešného dňa krátkodobo v nárazoch dosiahnuť až 30 m/s. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahou druhého stupňa.

Toto varovanie sa týka vysokohorských oblastí v okresoch Brezno, Liptovský Mikuláš a Poprad a potrvá do 20.10 h. Aj potom však treba do pondelka (4. 3.) do 12.10 h rátať s tým, že vietor môže v tejto oblasti dosahovať rýchlosť 17 až 22 m/s, čo zodpovedá výstrahe nižšieho prvého stupňa. Varovanie najnižšieho stupňa pre silný vietor platí do toho istého času aj v okresoch Ružomberok a Tvrdošín, kde sila vetra nepresiahne 20 m/s.

SHMÚ tiež na svojom webe upozorňuje na zvýšenú hladinu riek, ktorá bola dnes o 12.00 h nameraná na štyroch merných staniciach. Tri z nich - Vyškovce, Salka a Slovenské Ďarmoty - sa nachádzajú na toku rieky Ipeľ. Zvýšenú hladinu rieky, zodpovedajúcu prvému stupňu povodňovej aktivity, namerali napoludnie aj na stanici Vysoká pri Morave na toku rieky Morava.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu