Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Armáda v akcii počas snehovej kalamity: Vojaci vyťahovali zapadnutý autobus

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: MO SR)

NITRA - Bohatá snehové nádielka, ktorá v priebehu posledných dní zasypala veľkú časť Slovenska, vyhnala do ulíc aj armádu. Okrem toho, že zasahovali v Prešove, kde bola pre neustále husté sneženie vyhlásená mimoriadna situácia, nechýbali ani v Nitre. Tam sa vydali na pomoc niekoľkým zapadnutým autám, ktoré by zo snehových závejov len tak hocijaký stroj nevytiahol.

Vojaci z nitrianskeho útvaru sa práve presúvali na posádkové cvičisko "Kolíňanský Vrch“, keď im len pár metrov za tabuľou obce Nitrianske Hrnčiarovce cestu skrížil autobus MHD, ktorý sa bezradne snažil vyslobodiť zo snehového zovretia. A nebol jediný. "Tesne oproti nemu sa vo veľmi podobnej pozícii nachádzalo vozidlo odťahovej spoločnosti," opísala nám komplikovanú situáciu hovorkyňa Ministerstva obrany Martina Balleková.

Autobus v celej svojej dĺžke križoval cestu...
Zobraziť galériu (6)
Autobus v celej svojej dĺžke križoval cestu...  (Zdroj: MO SR)

Bez cudzej pomoci by tam ostali "visieť" zrejme ešte dlho. Vojaci preto neváhali a ponúkli im pomoc. Obaja vodiči ju prijali vďačne, no aj s obavami, keďže s autobusom si nevedela dať rady ani "odťahovka". "Bez väčších ťažkostí po chvíli podarilo obe vozidlá vytiahnuť späť na cestu," dodala hovorkyňa. Vojaci, ktorí bez váhania poskytli pomocnú ruku, tak predviedli svoju odvahu a profesionalitu, ktorá ich neopúšťa v žiadnej situácii.

...a pridala sa k nemu aj odťahovka
Zobraziť galériu (6)
...a pridala sa k nemu aj odťahovka  (Zdroj: MO SR)

Vojaci neváhali a obe vozidlá vyslobodili
Zobraziť galériu (6)
Vojaci neváhali a obe vozidlá vyslobodili  (Zdroj: MO SR)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu