Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Jozef Oros: Trikrát som prežil klinickú smrť

Košičan Jozef Oros prežil trikrát klinickú smrť.
Košičan Jozef Oros prežil trikrát klinickú smrť.

KOŠICE – Má viac životov ako mačka! Košičan Jozef Oros (53) trikrát prežil klinickú smrť a vrátil sa z druhého sveta. Po vážnej dopravnej nehode pred trinástimi rokmi totiž dva týždne ležal v kóme. Teraz je v nemocnici opäť - v Rumunsku pred pár dňami havaroval. „Som šťastný, že som to všetko prežil,“ tvrdí.

Mesiac november je pre Jozefa Orosa osudným. „Pred trinástimi rokmi som havaroval cestou z Vysokých Tatier do Košíc na ceste pod Spišským hradom. Skrížil mi tam cestu opitý policajt. Bol som dva týždne v kóme. Dvakrát som prešiel cez ten povestný tunel i jaskyňu. Trikrát som prežil klinickú smrť. V nemocnici som ležal takmer dva mesiace,“ hovorí podnikateľ v cestovnom ruchu. Vlani v novembri pri ceste z Bulharska ho priamo z hranice zobrala do nemocnice sanitka. „Mal som mozgovú príhodu,“ konštatuje cestovateľ.

V nemocnici ležal 10 dní. Práve cestovanie bolo príčinou aj minulotýždňovej nehody. „Keď sme sa vracali z Bulharska, v Rumunsku v hmle cez plnú čiaru prešiel do protismeru veľký kamión. Bola z toho čelná zrážka. Vodič nás vraj nevidel. Navyše ešte zozadu do nás nabúralo ďalšie auto. Mám zlomený hrudný kôš, polámané rebrá i dvakrát zlomenú panvu,“ vyratúva Jozef Oros, no už s úsmevom dodáva: „Ale táto nehoda je oproti tej prvej len malina.“

Cestovateľ a podnikateľ o sebe hovorí, že je optimista. „Som šťastný človek. Robím, čo ma baví. Cestujem po svete, spoznávam ľudí.“ Súčasnú situáciu berie športovo: „Konečne si po 13 rokoch oddýchnem, veď ešte budem ležať možno tri mesiace.“ Už teraz sa však teší na ďalšie cesty do známych i neznámych krajín, ktoré si chce pozrieť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu